Για πρώτη φορά από το 1803 δεν θα γίνει χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην Παναγία των Παρισίων (pics)

Gazzetta team
Για πρώτη φορά από το 1803 δεν θα γίνει χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην Παναγία των Παρισίων (pics)
Οκτώ μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά και ενώ οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίζονται, Γάλλοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως η Παναγία των Παρισίων δεν θα λειτουργήσει φέτος τα Χριστούγεννα, για πρώτη φορά μετά από 216 χρόνια!

Σιωπηλή θα μείνει φέτος τα Χριστούγεννα η εμβληματική Παναγία των Παρισίων...

Οκτώ μήνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά και ενώ οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίζονται, Γάλλοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως στην Παναγία των Παρισίων δεν θα γίνει χριστουγεννιάτικη λειτουργία, για πρώτη φορά, μάλιστα, μετά από 216 χρόνια!

Όπως και τώρα, έτσι και το... πολύ μακρινό 1803, ο ναός είχε κλείσει τις πύλες του, καθώς γινόντουσαν και τότε εργασίες αποκατάστασης, μετά τον βανδαλισμό του στη διάρκεια της γαλλικής επανάστασης.

Θυμίζουμε, έναν χρόνο, περίπου, μετά, στις 2 Δεκεμβρίου 1804, εκεί στέφθηκε αυτοκράτορας ο Ναπολέων Α' Βοναπάρτης.

Στις 15 του περασμένου Απρίλη, οι φλόγες κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της Παναγίας των Παρισίων, προκαλώντας παγκόσμια θλίψη.

Ο ναός είχε μείνει ανοικτός για τα Χριστούγεννα ακόμη και σε δύσκολες στιγμές της ιστορίας, μεταξύ των οποίων και η ναζιστική κατοχή στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά φέτος αυτό είναι αδύνατο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε ορίσει ένα χρονοδιάγραμμα πέντε ετών για την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης στην Παναγία των Παρισίων, με τις δωρεές, μάλιστα, για αυτόν τον σκοπό να έχουν ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας τον Οκτώβριο.