Η Τουρκία ξεκίνησε να βομβαρδίζει θέσεις Κούρδων σε Ιράκ και Συρία (pics & vids)

Gazzetta team
Η Τουρκία ξεκίνησε να βομβαρδίζει θέσεις Κούρδων σε Ιράκ και Συρία (pics & vids)
Στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ, η Τουρκία ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας (7/10) τις επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων, λίγη ώρα αφότου οι ΗΠΑ την «απέκλεισαν» από τον εναέριο χώρο!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η επιδρομή ήταν αεροπορική κατά βάσης Κούρδων των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας, στην επαρχία Αλ-Χασάκα, με τη συμμετοχή μαχητικών και drones.

Το ίδιο το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, δε, ανακοίνωσε ότι έκανε επιδρομή στο Ιράκ και εξουδετερώθηκαν τρεις πολεμιστές του PKK.

Στα social media έχουν αρχίσει ήδη να κυκλοφορούν βίντεο, που φέρεται να καταγράφουν τη στιγμή των βομβαρδισμών.

«Τα τουρκικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στην έδρα των κουρδικών δυνάμεων κοντά στην πόλη Αλ-Μαλικίγια στην επαρχία Αλ-Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία», μετέδωσε το Al-Mayadeen, επικαλούμενο δικό του ανταποκριτή.

Λίγο νωρίτερα και σε συνέχεια του tweet του Ντόναλντ Τραμπ, με το οποίο απείλησε να καταστρέψει την τουρκική οικονομία, σε περίπτωση που η Άγκυρα ξεπεράσει τα όρια, το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι απέκλεισε τον εναέριο χώρο της Βόρειας Συρίας για την Τουρκία.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, την είδηση έκανε γνωστή στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, Κάρλα Γκλίσον, προσθέτοντας ότι οι Αμερικανοί δεν μοιράζονται, πλέον, με την Τουρκία πληροφορίες και δεδομένα επιτήρησης και αναγνώρισης από το Κοινό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων.