Λεοπάρδαλη έφαγε μωρό 9 μηνών αφού το άρπαξε από το δωμάτιο των γονιών του (pics)

Gazzetta team
Λεοπάρδαλη έφαγε μωρό 9 μηνών αφού το άρπαξε από το δωμάτιο των γονιών του (pics)
Στόχος ενός ενήλικου αιλουροειδούς έγινε ένα μωρό μόλις εννέα μηνών από την επαρχία Μαχαράστρα της Ινδίας, με το άτυχο αγοράκι να αγνοείται με τις ελπίδες να βρεθεί ζωντανό να είναι μηδαμινές.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο χωριό Γκαντμπόρι της δυτικής Ινδίας, ενώ σύμφωνα με αναφορές χωρικών, το βρέφος βρισκόταν μέσα στο υπνοδωμάτιο των γονιών του, όταν η λεοπάρδαλη εισέβαλε αθόρυβα σε αυτό, χωρίς κανείς να αντιληφθεί την παρουσία της.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε ινδικά μέσα ενημέρωσης το εννέα μηνών αγοράκι, κοιμόταν ακριβώς δίπλα από το κρεβάτι των γονιών του, ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονταν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, χωρίς ωστόσο κανείς να αντιληφθεί ότι η λεοπάρδαλη εισέβαλε στο σπίτι και άρπαξε τον Swaraj Gurnule.

Λεοπάρδαλη σκότωσε 5χρονο κορίτσι την ώρα που έκανε βόλτα με τη γιαγιά της (pics)

Στη συνέχεια, εκατοντάδες κάτοικοι του χωριού με τη συνδρομή στρατιωτών, αστυνομικών και εξειδικευμένων κυνηγών αιλουροειδών, άρχισαν να χτενίζουν το δάσος, ανακαλύπτοντας τελικά σχεδόν ένα χιλιόμετρο πιο μακριά, ό,τι είχε απομείνει από το αγοράκι, ενώ στα ίχνη του οδηγήθηκαν από τις κηλίδες αίματος που υπήρχαν σε ολόκληρη την διαδρομή.

Πάντως, αν και σχεδόν αμέσως τοποθετήθηκαν σε ολόκληρη την περιοχή δεκάδες ασύρματες κάμερες με ενσωματωμένους ανιχνευτές κίνησης, δεν κατέστη εφικτός ο εντοπισμός του ζώου, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του χωριού αλλά και των γειτονικών οικισμών να οχυρώνουν τα σπίτια για μία τυχόν νέα επιδρομή του φονικού αιλουροειδούς.

Με drones και ελέφαντες αναζητούν στην Ινδία λεοπάρδαλη που δραπέτευσε από πάρκο

Επιπλέον, σε ολόκληρη την περιοχή λαμβάνουν χώρα εργασίες καθαρισμού των χώρων κοντά στους οικισμούς από θάμνους και πυκνή βλάστηση, με στόχο την βελτίωση της ορατότητας των κατοίκων και τον άμεσο εντοπισμό της λεοπάρδαλης σε περίπτωση που επιστρέψει, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως σε περίπτωση εντοπισμού της, θα θανατωθεί, καθώς αυτή θεωρείται η ενδεδειγμένη κίνηση σε περίπτωση που το ζώο έχει γευτεί την ανθρώπινη σάρκα.

Τέλος, να σημειωθεί πως αντίστοιχες επιθέσεις με στόχους κυρίως μικρά παιδιά και βρέφη έχουν αρχίσει και πολλαπλασιάζονται ανησυχητικά στην ασιατική χώρα, η οποία διατηρεί έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς λεοπαρδάλεων σε ολόκληρη την ήπειρο.

Μόλις, πριν τον Απρίλιο, ένα ακόμη παιδί μόλις δύο ετών είχε «απαχθεί» από λεοπάρδαλη από το πάτωμα της καλύβας όπου έμενε με την μητέρα του στο Gujarat, ενώ ένα ακόμη παιδί σώθηκε την τελευταία στιγμή όταν δέχθηκε την επίθεση λεοπάρδαλης την ώρα μάλιστα που βρισκόταν στην αγκαλιά της μητέρας του που μάζευε χόρτα στο δάσος κοντά στην επαρχία Παντζάμπ.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk.