Λεοπάρδαλη σκότωσε 5χρονο κορίτσι την ώρα που έκανε βόλτα με τη γιαγιά του (pic)

Gazzetta team
Λεοπάρδαλη σκότωσε 5χρονο κορίτσι την ώρα που έκανε βόλτα με τη γιαγιά του (pic)
Στο πένθος έχει βυθιστεί ένα μικρό χωριό στην επαρχία Μαχαράστρα της Ινδίας, μετά την είδηση του φρικτού θανάτου ενός κοριτσιού 5 ετών, το οποίο και δέχθηκε την θανατηφόρα επίθεση μίας ενήλικης αρσενικής λεοπάρδαλης.

Η Shrutika Thit βρισκόταν στο χωριό Σακόρι για διακοπές μαζί με την γιαγιά της, όταν μία βόλτα για να μαζέψουν αραβόσιτο από τις καλλιέργειες της περιοχής απέβη μοιραία για το ανήλικο κορίτσι, το οποίο και δεν γνώριζε τους κινδύνους που παραμονεύουν στην περιοχή, καθώς οι επιθέσεις άγριων ζώων, κυρίως σε μικρά παιδιά και γυναίκες είναι αρκετά σύνηθες φαινόμενο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η μικρή είχε απομακρυνθεί λίγα μέτρα από την ηλικιωμένη γιαγιά της, όταν το επιβλητικό αιλουροειδές που παραμόνευε στην πυκνή βλάστηση έκανε την επίθεσή του, αφήνοντας μηδενικά περιθώρια αντίδρασης στην 5χρονη.

Οι κραυγές του παιδιού σήμαναν συναγερμό, με άλλους παριστάμενους χωρικούς να αναφέρουν ότι είδαν την λεοπάρδαλη να έχει αρπάξει το παιδί από τον λαιμό και να το σέρνει μακριά, αρχίζοντας να εκσφενδονίζουν πέτρες εναντίον του ζώου, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να αφήσει την 5χρονη από τα δόντια του και να αναζητήσει καταφύγιο στο κοντινό δάσος.

Αμέσως, το παιδί μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου όμως δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή, καθώς τα τραύματα από τα δόντια της λεοπάρδαλης προκάλεσαν ακατάσχετη αιμορραγία.

Το ίδιο βράδυ, ντόπιοι χωρικοί και εκπρόσωποι των αρχών έστησαν δεκάδες παγίδες με σκοπό να αιχμαλωτίσουν το ζώο, πράγμα που κατέστη εφικτό την επόμενη ημέρα, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες αγροτών της περιοχής, περίπου τέσσερις ενήλικες λεοπαρδάλεις ζουν στην ευρύτερη περιοχή, σκορπώντας τον φόβο και την ανασφάλεια στους κατοίκους, που αποφεύγουν πλέον να περιπλανιούνται μόνοι στο δάσος κοντά στον οικισμό.

Σύμφωνα με τις αρχές της περιοχής, η λεοπάρδαλη δεν θα θανατωθεί, καθώς θα μεταφερθεί σε προστατευόμενο περιβάλλον για εξετάσεις, ενώ στη συνέχεια θα απελευθερωθεί στην άγρια φύση, μακριά όμως από κατοικημένες περιοχές.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk