Εμπόλεμη ζώνη το Παρίσι: Πλαστική σφαίρα χτυπά διαδηλωτή στην κοιλιά (vids)

Gazzetta team
Εμπόλεμη ζώνη το Παρίσι: Πλαστική σφαίρα χτυπά διαδηλωτή στην κοιλιά (vids)
Mε αμείωτη ένταση μαίνονται οι συγκρούσεις στην γαλλική πρωτεύουσα, με τις αρχές να επιστρατεύουν μέχρι και στρατιωτικά οχήματα για να αντιμετωπίσουν τους χιλιάδες διαδηλωτές.

Με κανόνια νερού, δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες προσπαθούν οι γαλλικές αρχές να κερδίσουν έδαφος σε βάρος των χιλιάδων διαδηλωτών, που έχουν κατακλύσει το κέντρο του Παρισιού για ακόμα ένα Σάββατο.

«Κίτρινα Γιλέκα»: Συγκρούσεις με την αστυνομία, χημικά και τραυματίες στο Παρίσι (pics & vid)

LIVE εικόνα από το Παρίσι

Ο φακός μέσων ενημέρωσης κατέγραψε την στιγμή που διαδηλωτής δέχεται στο στήθος πλαστική σφαίρα από κοντινή απόσταση κι υποχωρεί τραυματισμένος.

Σε άλλη καταγραφή που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται τα κανόνια νερού της γαλλικής αστυνομίας να εκτοξεύουν νερό στα οδοφράγματα που έστησαν τα «Κίτρινα Γιλέκα».

Απόπειρα εμπρησμού καταστήματος

Διαδηλωτές, ορισμένοι από τους οποίους φορούσαν «κίτρινα γιλέκα», επιχείρησαν να πυρπολήσουν την πρόσοψη του Drugstore Publicis στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου.

Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε έλατα που τοποθέτησαν μπροστά στην πρόσοψη αφού αφαίρεσαν πολλές προστατευτικές ξύλινες κατασκευές.

Στις αρχές του απογεύματος χρησιμοποίησαν ξύλινα πλαίσια ως ασπίδες απέναντι στις δυνάμεις της τάξης.

Ορισμένοι εισήλθαν στο Drugstore πριν οι δυνάμεις της τάξης απωθήσουν δεκάδες διαδηλωτές με τη βοήθεια δακρυγόνων. Μια νεαρή γυναίκα που τραυματίστηκε στο κεφάλι απέναντι από το Drugstore απομακρύνθηκε από το σημείο.

Αστυνομικοί περικύκλωσαν το κτίριο προκειμένου να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να εισέλθουν στο κατάστημα από τη σπασμένη βιτρίνα και ορισμένοι πυροβολούν με μη φονικά όπλα φλας-μπολ, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου. Ένας άνδρας τραυματίστηκε.

Στους δρόμους κοντά στην πλας ντε λ' Ετουάλ, κουφάρια πυρπολημένων αυτοκινήτων κείτονται στο οδόστρωμα. Βιτρίνες καταστημάτων (ενός μεσιτικού γραφείου, ενός καταστήματος εξοπλισμού γκολφ) πυρπολήθηκαν στη λεωφόρο Μαρσό.

Ένα «κίτρινο γιλέκο» φεύγει από τα Ηλύσια Πεδία και λέει σε μια νεαρή γυναίκα που έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση: «Φεύγουμε, είμαστε εδώ από το πρωί». Εκείνη του απαντά: «Μην ανησυχείς, ερχόμαστε, είμαστε η αλλαγή της βάρδιας».