Απίστευτες εικόνες στην Ινδονησία: Τεράστιο τσουνάμι σαρώνει τα πάντα μετά από σεισμό 7,7 Ρίχτερ (vids)

Gazzetta team
Απίστευτες εικόνες στην Ινδονησία: Τεράστιο τσουνάμι σαρώνει τα πάντα μετά από σεισμό 7,7 Ρίχτερ (vids)
Προς το παρόν, υπάρχουν αρκετές αναφορές τόσο για νεκρούς όσο και για αγνοούμενους, όμως μέχρι στιγμής οι αρχές της Ινδονησίας δεν έχουν δημοσιοποιήσει σχετικές λίστες.

Σε ισχυρότατο τσουνάμι που έπληξε τις ακτές της Ινδονησίας, οδήγησε ο σεισμός 7,7 Ρίχτερ που χτύπησε την περιοχή. Κύματα ύψους 2 μέτρων χτύπησαν τις ακτές αρκετών νησιών της χώρας, λίγη ώρα αφού οι αρχές είχαν... άρει την προειδοποίηση για τσουνάμι.

Τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα social media με κόσμο να ουρλιάζει και να προσπαθεί να σωθεί πανικόβλητος, είναι ενδεικτικά της κατάστασης. Οι αρχές έχουν ήδη καταγράψει 5 θανάτους, δεν είναι όμως ξεκάθαρο αν πρόκειται για θύματα του σεισμού ή του ίδιου του τσουνάμι.

Η δόνηση είχε ένταση 7,7 Ρίχτερ, ενώ στο επίκεντρο τόσο του σεισμού όσο και του τσουνάμι που ακολούθησε βρίσκονταν οι πόλεις Παλού και Ντονγκάλα στο νησί Σουλαβέζι, μεταξύ των νησιών Βόρνεο και Νέας Γουινέας.

Τον περασμένο μήνα, μια σειρά από σεισμούς χτύπησαν το νησί Λομπόκ της Ινδονησίας, σκοτώνοντας εκατοντάδες. Το 2004, το τσουνάμι που είχε χτυπήσει τη Σουμάτρα σκότωσε 226.000 ανθρώπους σε ολόκληρο τον Ινδικό, 120.000 μόνο στην Ινδονησία.

Πηγή: reader.gr

*Η κεντρική φωτογραφία είναι από το τσουνάμι που χτύπησε την Ιαπωνία το 2011