Πανικός στην Μελβούρνη: Αυτοκίνητο παρέσυρε τουλάχιστον 19 πεζούς (pics & vids)

Gazzetta team
Πανικός στην Μελβούρνη: Αυτοκίνητο παρέσυρε τουλάχιστον 19 πεζούς (pics & vids)
Δεκατρείς άνθρωποι διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία και αρκετοί βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, όταν αυτοκίνητο έπεσε επάνω στο πλήθος των πεζών σε πολυσύχναστη περιοχή του κέντρου της Μελβούρνης.

Δεκατρείς άνθρωποι διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία και αρκετοί βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, όταν αυτοκίνητο έπεσε επάνω στο πλήθος των πεζών σε πολυσύχναστη περιοχή του κέντρου της Μελβούρνης. Η αστυνομία κάνει λόγο για "σκόπιμη ενέργεια".

Η αστυνομία της πολιτείας της Βικτόρια ανακοίνωσε τη σύλληψη του οδηγού του αυτοκινήτου, ενός Suzuki SUV, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg έχει συλληφθεί και ο συνοδηγός, και συνολικά οι τραυματίες ανέρχονται σε 19.Aerial picture of a car that hit several pedestrians in Melbourne's CBD.

Σύμφωνα με το δίκτυο Sky News Australia, ένα παιδί προσχολικής ηλικίας περιλαμβάνεται στους σοβαρά τραυματίες.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι το αυτοκίνητο παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη σε πολυσύχναστη διασταύρωση και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα επάνω στο πλήθος των πεζών.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Μελβούρνης 3AW ότι άκουσε κραυγές και είδε ανθρώπους «να πετούν προς όλες τις κατευθύνσεις».

Η περιοχή ήταν γεμάτη με ανθρώπους που έκαναν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια τους.

Η στιγμή της σύλληψης του οδηγού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια σύνδεση με τρομοκρατία, ενώ ο διοικητής της αστυνομίας της Βικτόριας Ράσελ Μπάρετ από τη Μελβούρνη δήλωσε προς τους εκπροσώπους του Τύπου: «Με βάση ό,τι έχουμε δει θεωρούμε ότι πρόκειται για σκόπιμη ενέργεια. Τα κίνητρα είναι άγνωστα».