«Φυσιολογικός» ο μακελάρης του Λας Βέγκας σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις

Gazzetta team
«Φυσιολογικός» ο μακελάρης του Λας Βέγκας σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις
Τα ευρήματα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που έμενε ο Στίβεν Πάντοκ, από όπου προκάλεσε το μακελειό στο Λας Βέγκας, εξετάζουν ενδελεχώς οι εγκληματολογικές υπηρεσίες της περιοχής, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποιο παθολογικό ή ψυχολογικό πρόβλημα του δράστη.

Ο Στίβεν Πάντοκ, που σκότωσε 58 ανθρώπους όταν άνοιξε πυρ στο πλήθος ενός φεστιβάλ κάντρι μουσικής του Λας Βέγκας, δεν έπασχε από κάποια δυσλειτουργία στον εγκέφαλο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αυτοψίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα, Πέμπτη.

Ο σερίφης Τζόζεφ Λομπάρντο δήλωσε ότι οι ανακριτές περιμένουν ακόμα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, που θα ξεκαθαρίσουν αν ο Πάντοκ ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ όταν άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

Υπενθυμίζεται ότι ο 64χρονος σκότωσε 58 άτομα και τραυμάτισε 489, προτού αυτοκτονήσει.

Ο σερίφης Λομπάρντο δήλωσε στη Las Vegas Review-Journal ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν αποκάλυψαν κάποια ανωμαλία στον εγκέφαλο του δράστη και επομένως δεν βρήκαν στοιχεία σχετικά με το τι προκάλεσε τη συμπεριφορά του.

Τα αποτελέσματα φαίνεται να ακυρώνουν τις φήμες που κυκλοφόρησαν μετά την επίθεση στο Λας Βέγκας, ότι ο Πάντοκ θα μπορούσε να πάσχει από όγκο στον εγκέφαλο ή από ψυχική διαταραχή.

Ο Λομπάρντο δήλωσε ότι είναι «απολύτως» βέβαιος ότι οι Αρχές θα καταφέρουν να βρουν τα κίνητρα του δράστη αλλά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, εξακολουθούν να προσπαθούν να εξηγήσουν τι είναι αυτό που τον «έσπρωξε» να πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη ένοπλη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ.

Πηγή: reader.gr