H θρυλική Εμμανουέλα γίνεται σειρά και επιστρέφει στις οθόνες (vids)

Gazzetta team
H θρυλική Εμμανουέλα γίνεται σειρά και επιστρέφει στις οθόνες (vids)
Μεγάλωσε γενιές και έκανε τη φαντασία των ανδρών να ταξιδεύει... αχαλίνωτα. Το όνομα της Εμμανουέλας έγινε μύθος και σύμβολο του σεξ.

Η ηθοποιός που υποδύθηκε την Εμμανουέλα και έγινε γνωστή στις τέσσερις γωνίες του πλανήτη, ήταν η Σίλβια Κριστέλ.

Τώρα, σχεδόν 8 χρόνια μετά το θάνατό της από καρκίνο, σε ηλικία 60 ετών, η ζωή της βγαίνει στις μικρές οθόνες σε σε ένα σίριαλ με 6 επεισόδιο, υπό τον τίτλο «Γυμνή».

Η σειρά αυτή βασίζεται στην αυτοβιογραφία της Ολλανδής ηθοποιού που δημοσίευσε η ίδια το 2006.

Την ανακοίνωση για την τηλεοπτική σειρά έκανε ένας από τους παραγωγούς, ο Γάλλος Μαρκ Μισονιέ, που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε: «Σας ανακοινώνω ένα από τα νέα σχέδια του @LincolnProdTV: Η (σειρά) #Sylvia μεταφέρει στη μικρή οθόνη τη ζωή της Σίλβια Κριστέλ. Την έγραψαν οι Μπενεντίκτ Σαρλ και Ολιβιέ Πουπονό».

Η Εμμανουέλα, κατά κόσμο Σίλβια Κριστέλ, έγινε γνωστή στα 22 της τη δεκαετία του 1970 και λόγω της μεταφοράς του βιβλίου της Εμανουέλ Αρσάν που είχε αυτόν ακριβώς τον τίτλο (Εμμανουέλα), μετατράπηκε στην κρυφή φαντασίωση εκατομμυρίων ανδρών σε όλο τον κόσμο.

Το 1973 ξεκίνησε την καριέρα της σαν μοντέλο. Τότε ήταν 21 ετών και κέρδισε τον τίτλο "Miss European Television". Αμέσως πρωταγωνίστησε στην ολλανδική ταινία «Naked Behind the Fence». Βλέποντάς το ο Γάλλος σκηνοθέτης Τζαστ Ζακ, την έκανε... Emmanuelle το 1974. Αυτό ήταν. "Εσπασε" τα ταμεία και η Κριστέλ είχε γίνει η... μούσα- Εμμανουέλα του και στις επόμενες ταινίες.

Έπαιξε σε δύο ταινίες παραγωγής του Χόλυγουντ, το "Αεροδρόμιο 79 "και "Γυμνή βόμβα, ενώ στα χαρακτηριστικά της έργα ήταν: "Ο εραστής της Λαίδης Τσάτερλι" (1981), "Ιδιωτικά Μαθήματα" (1981) και "Μάτα Χάρι" (1985).

Το 2006 στην αυτοβιογραφια της "Γυμνή" περιγράφει μια ταραχώδη προσωπική ζωή που μαστιζόταν από τον εθισμό της στα ναρκωτικά και το αλκόολ και την αναζήτηση ενός πατέρα, κάτι που είχε αποτέλεσμα να έχει μερικές καταστρεπτικές σχέσεις με μεγαλύτερους άντρες ηλικιακά.

Λόγω του ότι κάπνιζε από τα 11 χρόνια της αρρώστησε από καρκίνο του λάρυγγα. 26 Ιουνίου 2012, η ​​ηθοποιός υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και τελικά πέθανε ενώ κοιμόταν μεταξύ 17 και 18 Οκτωβρίου 2012 στο σπίτι της στη Χάγη.