Έρχονται οι νίντζα και μας παίρνουν τις δουλειές

Έρχονται οι νίντζα και μας παίρνουν τις δουλειές
Δεν είναι κάποιο μυστικό, ούτε είναι κάτι που πρέπει να το ντρεπόμαστε. Είναι μια κάποια κατάκτηση, μια κάποια βουνοκορφή. Η Ελλάδα μετά από καιρό σε μια σχετική εγκληματική αφάνεια, βγαίνει επιτέλους στον αφρό.

Μαφιόζικα χτυπήματα, απαγωγές, σωματεμπορία, μαφιόζικα χτυπήματα, ξυλοφορτώματα συμμοριών, μαφιόζικα χτυπήματα, εμπόριο ναρκωτικών και δεν ξέρω αν σας είπα, αλλά και μαφιόζικα χτυπήματα.

Τόσο κορφαίοι έχουμε γίνει δε ως χώρα σε αυτό το επίπεδο που η επίσημη θέση της κυβέρνησής μας, αλλά και των μέσων που την υποστηρίζουν είναι το η-αλήθεια-είναι-ΠΟΛΥ-προοδευτικό «έλα μην κάνατε έτσι, σκηνικά οργανωμένου εγκλήματος είναι τα περισσότερα, δεν έχουν στόχο τις φτωχάτζες και τους μεροκαματιαραίους, δηλαδή ΕΣΑΣ, οπότε κόφτε την κλάψα, δεν θα πάθετε και τίποτα, ΕΛΕΟ ΚΑΠΟΥ».

Θέλαμε λίγο νίντζα στην ζωή μας

Έλειπε όμως κάτι. Ναι, έλειπε. Έχουμε ανέβει εγκληματικό επίπεδο και μπράβο μας, αλλά ο εχθρός του εγκληματικού είναι το εγκληματικότερο και ως εκ τούτου ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να ζητάμε περισσότερα. Από τους εαυτούς μας, αλλά και από το έγκλημά μας.

Διότι φίλες και φίλοι, μέχρι στιγμής ΝΙΝΤΖΑ δεν έχουμε. Υπάρχει μια ορατή και εκκωφαντική απουσία νιντζικής δραστηριότητας στα μέρη μας.

Λείπουν από το ελληνικό καλοκαίρι μας μέχρι στιγμής σκηνές όπως ΑΥΤΗ:

Ή αν προτιμάτε κάτι πιο τροχάτο, λείπουν από το ελληνικό καλοκαίρι σκηνές όπως ΑΥΤΗ:

Τουλάχιστον ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ. Γιατί σύμφωνα με το lamiareport.gr ΑΝD I QUOTE: «Μια 20χρονη συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης (3.6) στην Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων».

Επαρχιακά σούρικεν

Ως εδώ, τίποτα συνταρακτικό. Νίντζα δεν υπάρχει πουθενά. Αλλά για μια στιγμή. ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ.

«Ειδικότερα, μετά την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν την νεαρή και σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι της, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • τρία (3) καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, εντός δύο (2) γλαστρών,
  • ΕΝΑ (1) ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΑΝΑΔΙΠΛΟΥΜΕΝΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΥΠΟΥ «ΣΟΥΡΙΚΕΝ», ΜΕ ΜΗΚΟΣ ΕΚΑΣΤΗΣ ΛΕΠΙΔΑΣ ΕΞΙ (6) ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ»

Λέει και κάτι άλλα μετά, αλλά ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ. Διότι. ΔΙΟΤΙ ΛΕΓΩ.

ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΟΥΡΙΚΕΝ. Το αστεράκι όπως το ξέρουμε εμείς τέλος πάντων δεν έχει σημασία. ΑΛΛΑ ΒΡΕΘΗΚΕ. ΣΟΥΡΙΚΕΝ. Όχι όπλο. Όχι μπαλτάς. Όχι νάρκη, βόμπα, πολυβόλο, φλογοβόλο, καταπέλτης, βαλλίστρα, ακόντιο ή οτιδήποτε άλλο (ιδέες δίνουμε). Αλλά αστεράκι. ΣΟΥΡΙΚΕΝ. Το σήμα κατατεθέν των νίντζα. Το calling card τους που λέμε και στο χωριό μου. ΔΕΝ ΤΑ ΒΓΑΖΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ, ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

shuriken2

Μόνο ένα μικρό να πούμε

Αν έχουμε μια παρατήρηση και αν μας επιτρέπετε δηλαδή, αυτή έχει να κάνει με οτ μέγεθος ίσως. Δηλαδή οκ, είσαι νίντζα, εντάξει, το αστεράκι σας όμως κυρία μου είναι λίγο γκουμούτσα. Δεν το λες και διακριτικό. Να το κουβαλήσεις αυτό ΠΩΣ για να μην φαίνεται; Με τι; Με σκουπιδοσακούλα; Είναι λίγο κάπως. Εμείς προτάσεις για την βελτίωση των πραγμάτων κάμουμε ασφαλώς, δεν θα πούμε στην κυρία νίντζα πώς να κάνει την δουλειά της, εμείς φτωχάτζες τριτο-δεύτεροι είμαστε που δεν κινδυνεύουμε από το οργανωμένο έγκλημα άλλωστε.

Σε κάθε περίπτωση, βρισκόμαστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ως χώρα και ως κοινωνία στο κορυφαίο εκείνο επίπεδο που μποράμε κι εμείς πλέον να κοιτάμε τους ξένους εγκληματίες περήφανα στα μάτια και να τους λέμε «ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΙΝΤΖΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ».

Και αυτό, μετά από μια καρότσα μνημόνια, μια πανδημία και τρια κιβώτια λοκντάου είναι μια κάποια κατάκτηση.

Μάκης Παπασημακόπουλος
Μάκης Παπασημακόπουλος