Σε διαθεσιμότητα ο «ΟΥΚάς» Δημήτρης Μπαλτάκος

Gazzetta team
Σε διαθεσιμότητα ο «ΟΥΚάς» Δημήτρης Μπαλτάκος
Σε διαθεσιμότητα θέτει ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τον υιό του κ. Παναγιώτη Μπαλτάκου για το επεισόδιο του ξυλοδαρμού στους διαδρόμους του κοινοβουλίου.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε σε βάρος του υιού Μπαλτάκου όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Ο υιός Μπαλτάκος τίθεται από την υπηρεσία του σε διαθεσιμότητα. Ο υπουργός Ναυτιλίας μόλις έλαβε γνώση, ότι υπήρξε το επεισόδιο ξυλοδαρμού στη Βουλή, βγήκε από την Ολομέλεια που γινόταν η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα τουριστικά πλοία και επικοινώνησε αμέσως με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος πληροφορώντας τον για το ζήτημα και ζητώντας του να διατάξει ΕΔΕ και να θέσει στη διάθεση της υπηρεσίας του τον αξιωματικό. Το επεισόδιο που έλαβε χώρα σήμερα στον πρώτο όροφο της Βουλής στο σημείο που βρίσκονται τα γραφεία της ΧΑ αλλά και το γραφείο Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης, με πρωταγωνιστή τον υιό Μπαλτάκο και βουλευτές του κόμματος της Χρυσής Αυγής καταδίκασαν πριν από λίγο τα κόμματα. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια επεισόδια. Δυστυχώς, αν άρχισαν και εδώ μέσα να γίνονται αυτά, θα πρέπει η Βουλή να πάρει αυστηρότερα μέτρα, είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Δριβελέγκας.

Είχε προηγηθεί η καταγγελία στην Ολομέλεια από τον βουλευτή της ΧΑ Αρτέμη Ματθαιόπουλο, ότι ο ίδιος και ο συνάδελφός του Μιχάλης Αρβανίτης έπεσαν θύματα χυδαίων ύβρεων και χειροδικίας από τον υιό Μπαλτάκο, αμέσως μετά την αποκάλυψη στην Ολομέλεια της συνομιλίας του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης και του Ηλία Κασιδιάρη. Ο βουλευτής κατήγγειλε επίσης ότι «αν και θα έπρεπε δεν κινήθηκε διαδικασία αυτοφώρου μόνο και μόνο επειδή πρωταγωνιστής της επίθεσης ήταν υιός σημαίνοντος στελέχους της ΝΔ». Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αργά το μεσημέρι πήγαν στο γραφείο του Φρουράρχου της Βουλής και ζήτησαν να καταθέσουν μήνυση για το επεισόδιο αλλά ο Φρούραρχος τους απάντησε πως αρμόδια υπηρεσία για να απευθυνθούν είναι το Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, ζήτησε το λόγο και ενημέρωσε την Ολομέλεια, ότι έτυχε να παρακολουθήσει καθώς ανέβαινε στο δεύτερο όροφο, το περιστατικό έξω από το γραφείο του κ. Μπαλτάκου. «Εγώ αυτό που είδα ήταν πρωτοφανείς σκηνές με ξυλοδαρμούς που μόνο στο φάρ ουέστ θα βλέπαμε», είπε ο κ. Κουκουλόπουλος και ζήτησε «να διερευνηθούν τα γεγονότα που είδε με τα μάτια του και άκουσε με τα αυτιά του» και που δεν έχουν καμία θέση στο κοινοβούλιο και δήλωσε έτοιμος να συνδράμει στη διερεύνηση της υπόθεσης.

«Εμείς καταδικάζουμε κάθε επεισόδιο που παραπέμπει σε τραμπουκισμό. Όποιος συμπεριφέρεται τραμπούκικα θα τιμωρηθεί γι΄ αυτό το οποίο κάνει, από τη Δικαιοσύνη» ανέφερε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη και πρόσθεσε, ότι και «εδώ υπάρχει και πάλι ατομική ευθύνη, ενδεχομένως και οικογενειακή αν ο γιος του Γραμματέα της Κυβέρνησης προκάλεσε επεισόδιο μέσα στη Βουλή».
Η κ. Βούλτεψη αναφέρθηκε όμως και στο περιεχόμενο του βίντεο το οποίο αποκαλύφθηκε σήμερα σημειώνοντας, ότι «η ευθύνη είναι εντελώς ατομική. Ανελήφθη από τον Γραμματέα της Κυβέρνησης ο οποίος παραιτήθηκε. Ήδη είχε προηγηθεί δήλωση του πρωθυπουργού από την οποία προκύπτει ότι κατ΄ουσίαν ο Γραμματέας της Κυβέρνησης αποπέμφθηκε. Από εκεί και πέρα η ΝΔ δεν παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της και εξετάζει συγκεκριμένα στοιχεία, δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό και προπαγανδιστικά να πάμε σε ένα βίντεο που ουσιαστικά κινδυνεύει να αθωώσει και εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται αυτή η Οργάνωση».

Στο επεισόδιο αναφέρθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. «Δεν γνωρίζω ποιος ήρξατο χειρών αδίκων», είπε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε: «Πληροφορήθηκα πριν λίγη ώρα από τα ΜΜΕ, ότι ο γιος του Μπαλτάκου συνεπλάκη με βουλευτές της Χρυσής Αυγής μέσα στο κτίριο της Βουλής και στη συνέχεια υπήρξαν και επεισόδια και ξυλοδαρμός ανάμεσα σε άνδρες της ασφάλειας. Το θεωρώ απαράδεκτο να πλακώνονται μέσα στα γραφεία και το κτίριο της Βουλής, σαν να είναι ξεκαθάρισμα ακροδεξιών συμμοριών. Το προεδρείο να επιβεβαιώσει το γεγονός, να πάρει μέτρα, ακόμη και αν κάποιοι το ερμηνεύουν ως ενδοοικογενειακή βία». Ταυτόχρονα ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ότι «αυτό που έκανε ο κ. Μπαλτάκος δεν ήταν αστοχία, ήταν ομολογία αντιδημοκρατικών πράξεων και μεθοδεύσεων. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κρίση που δεν μπορεί να την ξεπεράσει κρυπτόμενη πίσω από την παραίτηση κ. Μπαλτάκου».

Πηγή: kathimerini.gr