Πως να ξεχωρίσεις τα ψεύτικα από τα γνήσια gadgets (pics)

Gazzetta team
Πως να ξεχωρίσεις τα ψεύτικα από τα γνήσια gadgets (pics)
H αλήθεια βρίσκεται στον φορτιστή (και στα καλώδια και την συσκευασία).

Πολλές φορές τα ψεύτικα και τα αληθινά gadgets μοιάζουν σαν δίδυμα αδελφάκια. Σε αυτόν τον γεμάτο από αμέτρητα gadgets και αμέτρητες μαϊμούδες κόσμο, σου δίνουμε ένα μονοπάτι αλήθειας, με 6 σημεία για να ξεχωρίζεις τα ψεύτικα από τα αληθινά gadgets

Συσκευασία

12288860-11191860-4-5ImageOther-6-0-1489075453-1489075474-650-6-1489075474-650-72433b9acf-1489414158

Η ποιότητα της συσκευασίας όταν πρόκειται για γνήσιο gadget είναι άψογη. Τα γράμματα των οδηγιών είναι απολύτως ευδιάκριτα, ενώ το ίδιο το πακέτο είναι «δεμένο» πλήρως στις γωνίες, ώστε τίποτα να μην χαλάσει/διαλυθεί κατά την μεταφορά. Αν το κουτί της συσκευασίας σου γίνει κομμάτια πριν το ανοίξεις, ξέρεις…

Το εγχειρίδιο οδηγιών

συσκευασια

Είναι απλό: Το εγχειρίδιο οδηγιών πρέπει να αναφέρει τις σημαντικότερες πληροφορίες στη γλώσσα της χώρας από την οποία έγινε η αγορά. Αν είναι γραμμένα στα σουαχίλι, μάλλον υπάρχει πρόβλημα.

Το υλικό

υλικο

Κανόνας: Σε καμία γνήσια συσκευή το πλαστικό και γενικότερα κάθε υλικό είναι λείο και καλής ποιότητας, σε αντίθεση με τα ψεύτικα που καλύπτουν το φτηνό πλαστικό με σκιές ματ και ακανόνιστες επιφάνειες.

Γραμματοσειρές

φοντο

Κάθε γραμματοσειρά, κάθε σύμβολο και ακόμα περισσότερο εκείνες που παρουσιάζουν το όνομα του brand, πρέπει να είναι λείες, ευανάγνωστες και ανεξίτηλες. Συνήθως στα ψεύτικα gadgets θα βρεις το όνομα του original brand σε μικρές «πονηρές», ανεπαίσθητες αλλαγές ή γραμμένο με γραμματοσειρά που μοιάζει με την original (αλλά δεν είναι).

Φορτιστές

φορτιστες

Ένας γνήσιος φορτιστής πρέπει να είναι έτοιμος προς χρήση στην χώρα όπου τον αγόρασες και ζεις. Για παράδειγμα, αν ζεις στην Ευρώπη, θα πρεπε να ταιριάζει στις Ευρωπαϊκές υποδοχές ρεύματος. Αν το προιόν σου ζητά να αγοράσεις ξεχωριστό αντάπτορα, υπάρχει πρόβλημα. Επίσης, ένας γνήσιος φορτιστής ξεχωρίζει από την λεία επιφάνεια, τις μεταλλικές άκρες και τον ποιοτικό σχεδιασμό της μόνωσης.

Καλώδια/βύσματα

kalodia

Η ποιότητα των καλωδίων είναι ένα στοιχείο ενδεικτικό της γνησιότητας ενός gadget. Θα αναγνωρίσεις ένα ψεύτικο, από το βύσμα του καλωδίου που θα έχει παράξενες γωνίες και θα είναι αφύσικα μεγάλο. Επίσης ένα ακόμα «λάθος» συμβαίνει όταν η ένδειξη του καλωδίου φαίνεται πιο έντονα, σαν να έχει περαστεί με μολύβι/μαρκαδόρο που σβήνεται εύκολα.

Πηγή: rise.gr