Αυτά θα σε ρωτήσει η Apple αν πας σε συνέντευξη για δουλειά εκεί

Gazzetta team
Αυτά θα σε ρωτήσει η Apple αν πας σε συνέντευξη για δουλειά εκεί
Κάποιες από τις ερωτήσεις είναι τρελές, κάποιες αποτελούν αινίγματα που λέγαμε μικροί και κάποιες είναι εντελώς αδύνατο να απαντηθούν! Αλλά Apple είναι, ότι θέλει κάνει…

Τακτική των μεγάλων εταιρειών είναι οι εργαζόμενοί τους να μην έχουν μόνο καλές σπουδές, σπουδαία πτυχία και «δυνατά» μεταπτυχιακά, αλλά να είναι και έξυπνοι.

Πως θα το λέγαμε… λαϊκό: να στροφάρουν!

Και επειδή το να έχεις ένα.. τόνο πτυχία δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είσαι και έξυπνος, το Facebook, η Google και τα τελευταία χρόνια και η Apple, στις συνεντεύξεις για δουλειά που περνάνε τα υποψήφια στελέχη τους, τους ρωτάνε και αινίγματα, σπαζοκεφαλιές, καθώς και κάποιες αρκετά προσωπικές ερωτήσεις.

Το περιοδικό TIME και το Business Insider, συγκέντρωσαν κάποιες από τις «κλασσικές» ερωτήσεις που κάνει η Apple στους υποψηφίους εργαζομένους της.

Ας τις δούμε:

«Βάζετε ένα ποτήρι με νερό σε ένα πικάπ και σιγά-σιγά η ταχύτητα και αυξάνετε. Τι θα συμβεί πρώτα; Το ποτήρι θα γλιστρήσει, θα αναποδογυρίσει ή το νερό θα πετάγεται;».

«Πόσα παιδιά γεννιούνται κάθε μέρα;».

«Τι σας έφερε εδώ σήμερα;».

«Πως θα ''εξετάζατε'' μια φρυγανιέρα;».

«Οταν μπαίνετε σε ένα Apple Store, τι προσέχετε σε αυτό και πως νιώθετε όταν πρωτομπαίνετε;».

«Ποιος είναι ο καλύτερός σας φίλος;».

«Περιγράψτε ένα ενδιαφέρον πρόβλημα και πως θα το λύσετε».

«Γιατί να σας προσλάβω;».

«Αν έχετε δύο αυγά και θέλετε να καταλάβετε ποιο είναι ο κατάλληλο ύψος για το ρίξετε χωρίς να σπάσει, τι θα κάνετε; Ποια είναι η βέλτιστη λύση;».

«Περιγράψτε τον εαυτό σας, τι σας ενθουσιάζει;».

«Αν προσληφθείτε, με τι θα θέλατε να ασχοληθείτε».

«Αυτά είναι τρία κουτιά. Το ένα περιέχει μόνο μήλα, το άλλο μόνο πορτοκάλια και το άλλο και τα δύο. Και τα τρία έχουν λάθος ταμπέλα, έτσι ώστε να μην είναι γνωστό τι έχουν μέσα. Ανοίξτε το ένα κουτί, χωρίς να κοιτάξετε μέσα και πάρτε ένα φρούτο. Δείτε το. Τώρα μπορείτε να πείτε τι έχουν μέσα τα κουτιά;».

«Είστε έξυπνος/η».

«Ποιες είναι οι αποτυχίες σας και τι μάθατε από αυτές;».

«Εχετε ποτέ διαφωνήσει με την απόφαση ενός μάνατζερ, και πώς προσεγγίσατε την διαφωνία; Δώστε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα και εξηγήστε πως θα την διορθώσετε. Ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα και πως θα σας περιέγραφε αυτό το άτομο σήμερα;».

«Εξηγήστε σε έναν 8χρονο τι είναι ρούτερ και ποιες οι λειτουργίες του».

«Πείτε μου κάτι για το οποίο κάνατε και είστε πραγματικά περήφανος/η».

«Τι είναι πιο σημαντικό να διορθώσετε το πρόβλημα ενός πελάτη ή να δημιουργήσετε γι' αυτόν μια τέλεια εμπειρία;».

«Εχετε 100 νομίσματα σε ένα τραπέζι, το καθένα είναι γυρισμένο από μία πλευρά. 10 κορώνα και 90 γράμματα. Δεν μπορείτε να τα πιάσετε, να τα δείτε ή να κάνετε κάτι για να καταλάβετε τι είναι επάνω. Χωρίστε τα κέρματα σε δύο στοίβες, έτσι ώστε να υπάρχει ο ίδιος αριθμός κορώνας σε κάθε σωρό».

«Φαίνεστε αισιόδοξος, τι σας ''ρίχνει'' την ψυχολογία;».

«Γιατί η Apple άλλαξε το όνομά της από Apple Computers Incorporated σε Apple Inc».