Ανακάλυψαν κάτι στην Αφροδίτη που δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google Για χρόνια, οι επιστήμονες προσπάθησαν να αποδείξουν ότι επρόκειτο για σφάλμα μέτρησης ή δυσλειτουργία του οργάνου.
Κάτι που δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί εντόπισαν οι επιστήμονες στην ατμόσφαιρα της Αφροδίτης, ένα φαινόμενο που εξακολουθεί να προκαλεί απορίες στους αστρονόμους, περισσότερα από 15 χρόνια μετά την πρώτη παρατήρησή του.
Η ασυνήθιστη ανακάλυψη έγινε το 2010, όταν ερευνητές δοκίμαζαν ένα πειραματικό πολωσίμετρο στο Αστεροσκοπείο των Καναρίων Νήσων. Μέσα σε μόλις 36 λεπτά παρατήρησης, το όργανο κατέγραψε γιγαντιαίους ομόκεντρους δακτυλίους που κάλυπταν μεγάλο μέρος της φωτισμένης πλευράς της Αφροδίτης. Το εντυπωσιακό είναι ότι οι δακτύλιοι ήταν εντελώς αόρατοι με τις συμβατικές μεθόδους παρατήρησης.
Διαβάστε την συνέχεια στο newsbomb.gr
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Αγόρασε μια σπηλιά για καταφύγιο από πυρηνικό πόλεμο: Σήμερα νοικιάζεται για 2.200 δολάρια τη βραδιά
- Έφτιαξε ένα ελληνικό νησί στον κήπο του στην Ελβετία: Το κυκλαδίτικο σκηνικό 10.000 λιρών
- Το «ξενοδοχείο» των Ναζί για 20.000 επισκέπτες που δεν φιλοξένησε ποτέ κανέναν: Σήμερα είναι τουριστικός προορισμός