Επίθεση κοντά στο αμερικανικό προξενείο στο Ντουμπάι - Φωτιά από συμβάν με drone

Επιμέλεια:  Newsroom
Επίθεση κοντά στο αμερικανικό προξενείο στο Ντουμπάι - Φωτιά από συμβάν με drone
Επίθεση που προκάλεσε πυρκαγιά, έγινε κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ στο Ντουμπάι. Οι Αρχές μιλούν για περιστατικό με drone χωρίς τραυματισμούς.

Συναγερμός σήμανε στο Ντουμπάι, όταν καπνός κάλυψε την περιοχή κοντά στο αμερικανικό προξενείο, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για επίθεση.

Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο μαρτυρίες, μετέδωσε ότι καπνός φαινόταν να αναδύεται κοντά στο κτίριο του προξενείου των ΗΠΑ, ενώ βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν φωτιά στην ευρύτερη περιοχή.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί περιστατικό στην Ριάντ, όπου η αμερικανική πρεσβεία δέχθηκε επίθεση. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, καταγράφηκαν υλικές ζημιές, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Ανακοίνωση των Αρχών του Ντουμπάι

Το γραφείο Τύπου του Ντουμπάι διευκρίνισε ότι το περιστατικό κοντά στο προξενείο συνδέεται με drone και ότι η φωτιά που προκλήθηκε έχει ήδη τεθεί υπό έλεγχο.

«Οι αρχές επιβεβαιώνουν ότι φωτιά που προκλήθηκε από συμβάν σχετιζόμενο με drone κοντά στο αμερικανικό προξενείο κατασβήστηκε επιτυχώς», αναφέρεται στην ανακοίνωση, με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να έχουν επέμβει άμεσα.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν είχε προχωρήσει άμεσα σε επίσημο σχόλιο για το περιστατικό, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες και η προέλευση του drone.

ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ