Μιχάλης Μποδούρογλου: Ένας οπαδός της Δόξας Δράμας στόχος των Χούθι στην Υεμένη! (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Μιχάλης Μποδούρογλου: Ένας οπαδός της Δόξας Δράμας στόχος των Χούθι στην Υεμένη! (vid)
Στον Δραμινό Μιχάλη Μποδούρογλου ανήκει το πλοίο -με σημαία Λιβερίας- που βυθίζεται μετά από επίθεση των Χούθι στην Υεμένη. Η ζωή, η καριέρα και η υπεξαίρεση εκατομμυρίων από τον λογιστή του.

Ο Μιχάλης Μποδούρογλου ξεκίνησε από τη Δράμα με όνειρο να γίνει γιατρός και εξελίχθηκε σε κορυφαίο εφοπλιστή. Η ιστορία του οπαδού της μεγάλης Δόξας Δράμας των Λουκανίδη, Ιωάννου, Γρηγοριάδη, Κοτρίδη, Ιγνατίου, η πορεία του στη ναυτιλία και η υπόθεση υπεξαίρεσης 4,1 εκατ. ευρώ από στενό του συνεργάτη.

Φίλαθλοι της Δόξας Δράμας

Ο Μιχάλης Μποδούρογλου, ένας από τους πλέον καταξιωμένους Έλληνες εφοπλιστές, κατάγεται από τη Δράμα και η πορεία του είναι γεμάτη επιμονή, σκληρή δουλειά και στρατηγικές κινήσεις στη ναυτιλία. Παρότι αρχικά ήθελε να γίνει γιατρός, μια σύμπτωση τον οδήγησε να ακολουθήσει σπουδές στη ναυπηγική, τις οποίες ολοκλήρωσε με άριστα στη Βρετανία.

Η επαγγελματική του διαδρομή ξεκίνησε από τα τεχνικά τμήματα ναυτιλιακών εταιρειών, με συνεχείς προσπάθειες να διεκδικήσει ευκαιρίες σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπως έχει εξομολογηθεί: «Χτυπούσα πόρτες στην Ακτή Μιαούλη, χωρίς γνωριμίες».

 

Το 1991 ίδρυσε την Allseas Marine και ακολούθησαν οι Paragon Shipping Inc. και Box Ships Inc., οι οποίες έφτασαν να εισαχθούν στα διεθνή χρηματιστήρια, κατακτώντας θέση ανάμεσα στις πιο υπολογίσιμες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες. Η Stem Shipping, η τρέχουσα ναυτιλιακή του, διαχειρίζεται σήμερα στόλο 11 πλοίων, ενταγμένων σε ένα πλαίσιο "πράσινης" ναυτιλίας.

Μιχάλης Μποδούρογλου

Ο Μποδούρογλου παραμένει συνδεδεμένος με τη Δράμα. Είναι βασικός χορηγός της Δόξας Δράμας, ενώ η οικογένειά του –μέσω της ΑΜΚΕ και της κόρης του Κατερίνας, Περιφερειακής Συμβούλου– στηρίζει πολιτιστικές δράσεις στην πόλη. Μάλιστα, πρόσφατα έγινε και δωρεά 88.000 ευρώ στο Μουσείο Τρένων της Δράμας.

Ωστόσο, μια σκοτεινή σελίδα προστέθηκε στο ενεργητικό του: ο επί 27 χρόνια λογιστής και μετέπειτα γενικός διευθυντής των επιχειρήσεών του φέρεται να υπεξαίρεσε περισσότερα από 4,1 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων μεγάλο μέρος φέρεται να δαπανήθηκε για έργα τέχνης. Ο πρώην συνεργάτης του έχει παραπεμφθεί σε δίκη για κακουργηματική υπεξαίρεση.

Ο ίδιος ο Μιχάλης Μποδούρογλου συνοψίζει τη φιλοσοφία του ως εξής: «Δεν πιστεύω στην επιτυχία χωρίς σκληρή δουλειά. Ο κοινός παρονομαστής είναι η εργατικότητα, η ομαδικότητα και η ικανότητα να επικοινωνείς με ανθρώπους».

Με εμπειρία άνω των 35 ετών, διεθνή αναγνώριση και σημαντική κοινωνική προσφορά, ο Μποδούρογλου συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τη ναυτιλιακή κοινότητα της Ελλάδας.

ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ