Αλεπούδες κάνουν βόλτες στον υπερσύγχρονο κήπο του νέου κτιρίου της Google στο Λονδίνο

Στα νέα, πολυτελή γραφεία της Google στο Λονδίνο, προέκυψε ένα... απρόσμενο πρόβλημα το οποίο έχει προκαλέσει αναστάτωση.
Σύμφωνα με την Daily Mail, η αναστάτωση προκλήθηκε από την εισβολή αλεπούδων. Οι αλεπούδες κάνουν βόλτες στον υπερσύγχρονο κήπο της ταράτσας του νέου κτιρίου, επηρεάζοντας τις εργασίες κατασκευής και δημιουργώντας προβλήματα στους εργαζόμενους.
Το κτίριο, που αναμένεται να ολοκληρωθεί αργότερα φέτος, είναι το πρώτο πλήρως ιδιόκτητο συγκρότημα της Google εκτός ΗΠΑ, αξίας 1 δισεκατομμυρίου λιρών και θα φιλοξενήσει έως και 7.000 υπαλλήλους. Ωστόσο, οι αλεπούδες φαίνεται να έχουν αναλάβει τον έλεγχο του νέου «πράσινου» χώρου, στο κτίριο.
Σύμφωνα με τον Guardian, οι αλεπούδες δεν δημιουργούν πολύ μεγάλο πρόβλημα, ωστόσο πηγές αναφέρουν πως τα ζώα κάνουν βόλτες στον συγκεκριμένο χώρο για περίπου τρία χρόνια, ενώ οι τρύπες που σκάβουν στους κήπους δεν περνούν απαρατήρητες. Στο μεταξύ, περιττώματα αλεπούδων έχουν βρεθεί διάσπαρτα σε περιοχές του κτιρίου, το οποίο φιλοξενεί 250 δέντρα και 40.000 τόνους χώματος, ενώ το πράσινο της ταράτσας αποτελεί χώρο επίσης για πουλιά, νυχτερίδες, πεταλούδες και μέλισσες.
Ο Mosh Latifi, διευθυντής της EcoCare, μιας εταιρείας καταπολέμησης παρασίτων, επισημαίνει πως οι αλεπούδες συχνά βρίσκουν καταφύγιο σε εργοτάξια, όπου οι εργάτες αφήνουν πίσω τους υπολείμματα τροφής.
Πάντως, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Google, η εταιρεία έχει αποδεχτεί το γεγονός ότι αυτές οι εμφανίσεις αλεπούδων είναι συνηθισμένες σε εργοτάξια και ότι ο αντίκτυπος στις εργασίες είναι «ελάχιστος».
Η περίπτωση αυτή δεν είναι μοναδική για το Λονδίνο, καθώς το 2011, κατά την κατασκευή του Shard, η αλεπού «Ρωμαίος» είχε δημιουργήσει μια μικρή αναστάτωση με το φαγητό που άφηναν οι εργάτες. Το πρόβλημα λύθηκε με την απομάκρυνση του ζώου.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια σε Ισραήλ και Ιράν μετά την εκεχειρία: Τι ισχύει για πτήσεις, επιβάτες και χώρες διέλευσης (vid)
- Τα 10 πιο ακριβά έργα που δημιούργησε ποτέ ο άνθρωπος: Από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έως το Airbus A380 (vid)
- Πώς η τρίτη μικρότερη χώρα στον κόσμο έγινε το πιο παχύσαρκο έθνος του πλανήτη (vid)