Τα καλύτερα τσουρέκια της Αθήνας θα τα δοκιμάσεις εδώ: Πρώτα τρώμε και μετά προτείνουμε

Εάν το Πάσχα είχε άρωμα, αυτό σίγουρα θα ήταν άρωμα-τσουρέκι. Ή άρωμα-μαχλέπι, δεν ξέρω, κάτι τέτοιο πάντως. Κάτι που θα ήθελες να φας και να ξαναφάς. Γιατί τα τσουρέκια είναι σαν βασιλόπιτα του Πάσχα. Θέλεις να τρως το πρωί για πρωινό, για γλυκό μετά το μεσημεριανό, για απογευματινό και για γλυκό πριν κοιμηθείς. Είναι κάτι που δεν λείπει ποτέ από το πασχαλινό τραπέζι και συνοδεύει τις αναμνήσεις μας από παιδιά.
Βέβαια, όσο μεγαλώνεις τόσο καταλαβαίνεις ότι δεν είναι όλα τα τσουρέκια ίδια. Δεν θυμίζουν όλα τα τσουρέκια σπίτι, γιορτή, οικογένεια. Άλλα είναι άτονα, στεγνά. Κι άλλα απλώς επιβεβαιώνουν τον λόγο που τα περιμένεις κάθε χρόνο με τόση ανυπομονησία. Είναι εκείνα που μοσχοβολάνε από χιλιόμετρα. Κι όλοι ξέρουμε πως κάθε γειτονιά έχει και το δικό της «μυστικό» φούρνο ή ζαχαροπλαστείο που φτιάχνει τα καλύτερα τσουρέκια από όλους.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Jenny.gr