Χαλάνδρι: Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε «ακαθάριστο» κήπο σπιτιού με... συνθετικό χλοοτάπητα

Επιμέλεια: Newsroom
Χαλάνδρι: Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε «ακαθάριστο» κήπο σπιτιού με... συνθετικό χλοοτάπητα
Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια πρόστιμο για «ακαθάριστο» οικόπεδο επεβλήθη και σε συγγενικά της πρόσωπα.

Υπάλληλος του Δήμου Χαλανδρίου ανέλαβε να ελέγξει γειτονιές της περιοχής για τυχόν ακαθάριστα οικόπεδα και τελικά επέβαλε πρόστιμο 1.028,11 ευρώ σε κήπο με... συνθετικό χλοοτάπητα αλλά και σε κήπο που είχαν φυτρώσει μερικά μαρούλια, όπως καταγγέλλει ιδιοκτήτρια.

Στην παραπάνω καταγγελία προέβη η ιδιοκτήτρια ακινήτου στην οδό Γαρητού και Σίφνου στο Χαλάνδρι, όπου σύμφωνα και με άλλες μαρτυρίες επιβλήθηκε σωρεία προστίμων για «ακαθάριστα» οικόπεδα, αναφέρει το protothema.gr.

Από το φωτογραφικό υλικό που απέστειλε η ιδιοκτήτρια του ακινήτου στο protothema.gr επιβεβαιώνεται το περιεχόμενο της ένστασης κατά του προστίμου που η ίδια κατέθεσε στον Δήμο Χαλανδρίου.

Χαλάνδρι

Προκύπτει πως ο μικρός κήπος, περίπου 40 τμ, εντός της ιδιοκτησίας της, οριοθετείται από μάντρα, έχει τοποθετημένη πλάκα Καρύστου, τσιμέντο και συνθετικό χλοοτάπητα ενώ η βλάστηση που διακρίνεται στις φωτογραφίες (δέντρα) ανήκουν σε γειτονικό οικόπεδο άλλου ιδιοκτήτη.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε στις 16.5.2024, όμως ο φάκελος που παρέλαβε η ιδιοκτήτρια αναφέρει ότι ο κάτοχος ειδοποιήθηκε στις 4.6.2024. Η ίδια ενημερώθηκε για το πρόστιμο σήμερα (13.6.2024) καθώς έλειπε σε ταξίδι στο εξωτερικό. Η ίδια, με αίτησή της προς τον δήμο Χαλανδρίου ζήτησε τη διαγραφή του προστίμου, αλλά και να της χορηγηθεί το φύλλο ελέγχου σχετικά με την αυτοψία και όλα τα στοιχεία που δικαιολογούν την επιβολή του προστίμου και από τα οποία προκύπτει ότι η ίδια δεν προέβη σε καθαρισμό της ιδιοκτησίας της.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια πρόστιμο για «ακαθάριστο» οικόπεδο επεβλήθη και σε συγγενικά της πρόσωπα που διαμένουν στην ίδια περιοχή, στην οδό Σίφνου, σε αυλή με τσιμέντο που υπάρχει ένα μικρό μποστάνι με μαρούλια, σημειώνει η καταγγέλλουσα.

Το protothema.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Χαλανδρίου, Συμεών Ρούσσο, ο οποίος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια μπορεί να υποβάλλει την ένστασή της, η οποία και θα εξεταστεί. «Μπορεί να έχει γίνει κάποιο λάθος στο ΚΑΕΚ, συμβαίνουν αυτά», υπογράμμισε.