Γιάννης Λοβέρδος: «Υπάρχουν και τενεκέδες βουλευτές στη ΝΔ» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Γιάννης Λοβέρδος: «Υπάρχουν και τενεκέδες βουλευτές στη ΝΔ» (vid)
Σχετικά με τον επικείμενο ανασχηματισμό τάχθηκε κατά των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών.

O Γιάννης Λοβέρδος μίλησε στην εκπομπή «Πρωινή επισκόπηση» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών 2024.

«Δυστυχώς το 41% σε πάρα πολλούς στην ΝΔ δημιούργησε αλαζονεία», ανέφερε ο βουλευτής του κόμματος μεταξύ άλλων, προσθέτοντας πως «αυτοί οι άνθρωποι καβάλησαν το καλάμι» και διαμηνύοντας πως «αυτοί εύκολα ή δύσκολα θα ξεκαβαληκέψουν».

Σχετικά με τον επικείμενο ανασχηματισμό τάχθηκε κατά των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών αναφέροντας «Είμαι σφόδρα εναντίον των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών. Τους είδαμε. Δεν μπόρεσαν να βγουν με ψήφο και πήγαιναν με το αξίωμα του υπουργού στις περιφέρειες για να εκλεγούν βουλευτές. Αυτό το θεωρώ και ανήθικο, αν θέλετε τη γνώμη μου. Να μπουν περισσότερα πρόσωπα από την Κοινοβουλευτική ομάδα».

Σχολιάζοντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, ανέφερε ότι: «Δεν λέω όλοι, 158 βουλευτές είναι. Υπάρχουν και τενεκέδες ανάμεσα στους 158 βουλευτές. Στην μεγάλη τους πλειοψηφία οι βουλευτές της ΝΔ είναι αξιολογότατοι».


Η συγγνώμη μέσω ανάρτησης

Ο Γιάννης Λοβέρδος στη συνέχεια ζήτησε συγγνώμη με ανάρτησή του λέγοντας: «Καλημέρα σας. Σήμερα στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση» στο κανάλι της Βουλής ερωτήθηκα από τους δημοσιογράφους αν η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ δεν έχει «πάγκο» και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κοινοβουλευτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση γιατί δεν αξίζουν, τόνισα ότι η ΚΟ της ΝΔ είναι η καλύτερη που υπάρχει και τα περισσότερα μέλη της είναι εξαιρετικά και πρέπει αυτά πρωτίστως να χρησιμοποιούνται σε ένα κυβερνητικό σχήμα. Αυτή είναι η γνώμη μου. Φυσικά θα υπάρχουν και βουλευτές που δεν αξίζουν, όπως σε όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες, όπως σε κάθε κοινωνία. Εν τη ρύμη του λόγου σε μια ζωντανή συζήτηση προφανώς παρερμηνεύτηκε, ενδεχομένως κι εκ του πονηρού, η τοποθέτηση μου. Και γι’ αυτό δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχτώ το λάθος μου και να ζητήσω συγγνώμη. Το βέβαιο είναι είναι η ΚΟ αποτελείται στην συντριπτική της πλειονότητα από αξιολογότατα στελέχη, που εκτιμώ ότι όλα τους μπορούν να γίνουν κι υπουργοί κι υφυπουργοί».