Τσαφούλιας για ευρωεκλογές: «Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, άσχετα αν την έχουν κάνει κάποιοι»

Τσαφούλιας για ευρωεκλογές: «Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, άσχετα αν την έχουν κάνει κάποιοι»
Ο Σωτήρης Τσαφούλιας μίλησε για τις ευρωεκλογές Οι αιχμές για την πολιτική.

Ο γνωστός σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας μίλησε στον Alpha για τις ευρωεκλογές, εξηγώντας πως το κριτήριο για να ψηφίσει κάποιος κάποιον δεν θα έπρεπε να είναι το επάγγελμα ή το όνομα του υποψηφίου, αλλά οι πολιτικές ιδέες που θέτει στο «τραπέζι».

Για τους υποψηφίους που διεκδίκησαν μια θέση στην ευρωβουλή, ο Σωτήρης Τσαφούλιας υπογράμμισε ότι για τον ίδιο, σημασία έχει ο πολιτικός λόγος και η πρόθεση του ανθρώπου και όχι το αν είναι καλός ηθοποιός ή σκηνοθέτης.

«Εγώ δεν χωρίζω τους υποψηφίους σε celebrity ή μη, άντρες ή γυναίκες, το θέμα είναι αυτός που θα πάει να είναι άξιος γι αυτή τη δουλειά και το πρόσημο του κόσμου θα πρέπει να είναι ακριβώς αυτό. Αν εγώ αύριο το πρωί αποφασίσω να πολιτευτώ, το κριτήριο για να με ψηφίσει κάποιος δεν έπρεπε να είναι το αν είμαι ή όχι καλός σκηνοθέτης, αλλά το αν ο λόγος μου ο πολιτικός ή η πρόθεση αυτού που θέλω να κάνω αντικατοπτρίζει αυτό που θέλουν. Τα έχουμε λίγο μπερδεμένα στο μυαλό μας και καλό είναι να αρχίσουμε να τα ξεμπερδεύουμε γιατί βαδίζουμε σε πολύ σκοτεινούς καιρούς και πολύ άσχημες εποχές» τόνισε.

Τέλος, ο σκηνοθέτης επισήμανε ότι: «Η Βουλή δεν είναι σπίτι και οικόπεδο κανενός, η πολιτική βγαίνει από τη λέξη πολίτης, επομένως όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως επαγγέλματος, έχουν το δικαίωμα, αν έχουν τη θέληση, να ασχοληθούν με τα κοινά. Η πολιτική δεν είναι επάγγελμα, άσχετα αν την έχουν κάνει κάποιοι, αυτό είναι άλλο ζήτημα. Οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να προσφέρει στην πατρίδα του, λέει αυτό που σκέφτεται και μπορεί να κατέβει, η πολιτική δεν είναι κλειστό επάγγελμα κανενός».