Τέμπη: Πληροφορίες ότι εντοπίστηκε οστό επιβάτη σε οικόπεδο που μεταφέρθηκαν «μπάζα» (vid)

Τέμπη: Πληροφορίες ότι εντοπίστηκε οστό επιβάτη σε οικόπεδο που μεταφέρθηκαν «μπάζα» (vid)
Μετά τον εντοπισμό συντριμμιών, ο εντοπισμός τμήματος οστού επιβάτη - θύματος, δημιουργεί νέα δεδομένα στην έρευνα, καθώς καταρρίπτει τον αρχικό ισχυρισμό, ότι τα χώματα που μεταφέρθηκαν στο ιδιωτικό οικόπεδο προήλθαν μόνο από τη διαμόρφωση χώρου σε όμορο εγκαταλελειμμένο αγρό.

Πληροφορίες ότι εντοπίστηκε οστό επιβάτη στο οικόπεδο που μεταφέρθηκαν «μπάζα» μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην έκθεση της Υποδιεύθυνσης Βιολογικών και Βιοχημικών Αναλύσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., που διαβιβάστηκε στον εφέτη ανακριτή, Σωτ. Μπακαΐμη, μεταξύ άλλων σημειώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ότι από την ανάλυση DNA προσδιορίστηκε γενετικός τύπος που ταυτίστηκε με τον γενετικό τύπο ηλικιωμένου επιβάτη - θύματος της σιδηροδρομικής τραγωδίας.

Το βιολογικό υλικό ταυτοποιήθηκε σε θραύσμα (τμήμα) οστού ανθρώπου που περισυλλέγη όταν εντοπίστηκε κατά τη διαλογή ευρημάτων από «κόσκινο» μετά την έρευνα στα χώματα που μεταφέρθηκαν στα «Πηγάδια» και όχι, κατά μία εκδοχή που εξετάζεται, από την έρευνα των ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων. Διευκρινίζεται πως τρία ακόμα οστά που εντοπίστηκαν επίσης κατά τη διαλογή χωμάτων θα εξεταστούν άμεσα από ειδικό (ανθρωπολόγο), αφού δεν φαίνεται να είναι οστά ανθρώπων.

Μετά τον εντοπισμό συντριμμιών, ο εντοπισμός τμήματος οστού επιβάτη - θύματος, δημιουργεί νέα δεδομένα στην έρευνα, καθώς καταρρίπτει τον αρχικό ισχυρισμό, ότι τα χώματα που μεταφέρθηκαν στο ιδιωτικό οικόπεδο προήλθαν μόνο από τη διαμόρφωση χώρου σε όμορο εγκαταλελειμμένο αγρό, προκειμένου να επιχειρήσουν γερανοί και δεν προήλθαν από τον τόπο της τραγωδίας.

Υπενθυμίζεται πως, έπειτα από παραγγελία της Αντεισαγγελέως Εφετών Λάρισας, η Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών διενεργεί κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί ποιος υπηρεσιακός παράγοντας είναι αυτός που έδωσε εντολή, από την 1η Μαρτίου 2023, να μεταφερθούν με φορτηγά μεγάλες ποσότητες χωμάτινων όγκων από τον τόπο του δυστυχήματος στα «Πηγάδια» του Ευαγγελισμού του Δήμου Τεμπών και ειδικότερα στο ιδιωτικό οικόπεδο Λαρισαίου ιδιοκτήτη χωματουργικών μηχανημάτων. Ο ίδιος κλήθηκε από τα ξημερώματα του δυστυχήματος να συνδράμει στο έργο των σωστικών συνεργείων και ειδικότερα να διαμορφώσει χώρο στον διπλανό αγρό προκειμένου να επιχειρήσουν ανυψωτικά μηχανήματα (γερανοί).

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία», στο πλαίσιο της έρευνας της Αντεισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας κλήθηκαν ήδη και κατέθεσαν ως μάρτυρες αρκετοί αξιωματικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας όπως και υπηρετούντες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, όπως κατέθεσαν και στελέχη της εταιρείας με τα χωματουργικά μηχανήματα.

«Βρέθηκε και στο δεύτερο οικόπεδο οστό από επιβάτη»

«Βρέθηκε και στο δεύτερο οικόπεδο οστό από έναν επιβάτη και ταυτοποιήθηκε» ανέφερε εξάλλου, σήμερα (25/5), ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας θύματος των Τεμπών, επικαλούμενος πληροφορίες από συγγενείς.

Ο κ. Ασλανίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη και προσβολή νεκρών, λέγοντας πως «ο κ. Τριαντόπουλος ήταν παρά τω πρωθυπουργό, άρα οι εντολές ήταν από τον πρωθυπουργό. Ελάτε στη θέση των γονιών που τόσο καιρό μετά ψάχνουμε οστά των παιδιών μας. Θα τους άρεσε να δολοφονήσουν τα παιδιά τους και να τα πετάξουν έτσι; Εγώ δεν θέλω προανακριτικές αλλά να πάνε όλοι στον ανακριτή. Μιλάμε για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

O ίδιος κατήγγειλε πως «βλέπουμε σκοπιμότητα στο ότι διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία μία μέρα πριν κλείσει. Μιλάμε για ιεροσυλία και προσβολή νεκρών».