Η ταινία τρόμου που έχει προκαλέσει εφιάλτες στους συνδρομητές του Netflix: «Είναι πραγματικά ανατριχιαστικό» (vid)

Η ταινία τρόμου που έχει προκαλέσει εφιάλτες στους συνδρομητές του Netflix: «Είναι πραγματικά ανατριχιαστικό» (vid)
Στην ιστορία, που επιμελήθηκαν οι Patrick Brice και Mark Duplass, οι δύο συγγραφείς πρωταγωνιστούν ως οι μοναδικοί χαρακτήρες της ταινίας.

Οι ταινίες τρόμου συχνά απολαμβάνονται καλύτερα όταν στον χώρο βρίσκονται αρκετά άτομα, όπου η κοινή εμπειρία μπορεί να μειώσει τον παράγοντα φόβο. Ωστόσο, ο φόβος είναι υποκειμενικός και η εύρεση μιας ταινίας που να εκνευρίζει όλους μπορεί να είναι σπάνια. Ωστόσο, οι θαυμαστές του Netflix συμφώνησαν ομόφωνα ότι μια συγκεκριμένη ταινία είναι ικανή να τους «ενοχλήσει για μέρες», με πολλούς να εκτιμούν τη μοναδικά ανατριχιαστική ατμόσφαιρά της.

Η εν λόγω ταινία είναι το ψυχολογικό θρίλερ του 2014, «Creep». Παραγωγή από τα ίδια μυαλά πίσω από κλασικές ταινίες όπως τα «Paranormal Activity», «Sinister» και «The Purge», το «Creep» έχει κερδίσει τη φήμη για τη βαθιά ανησυχητική του αφήγηση.

Στην ιστορία, που επιμελήθηκαν οι Patrick Brice και Mark Duplass, οι δύο συγγραφείς πρωταγωνιστούν ως οι μοναδικοί χαρακτήρες της ταινίας. Ο Brice, που κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, και ο Duplass δίνουν μια ανατριχιαστική ερμηνεία δύο ανδρών που κρατάει τους θεατές σε εγρήγορση καθ' όλη τη διάρκεια της ταινίας.

Η επιτυχία του «Creep» ήταν αρκετά σημαντική ώστε να δικαιολογήσει τη δημιουργία ενός sequel, το οποίο κυκλοφόρησε το 2017. Αυτή η συνέχεια της ταινίας κατάφερε να συλλάβει την ίδια απόκοσμη και ανησυχητική ουσία με την αρχική, κερδίζοντας ακόμα πιο εντυπωσιακή βαθμολογία 100 τοις εκατό στο Rotten Tomatoes.

Το «Creep», με την εκνευριστική και ψυχολογική της προσέγγιση στον τρόμο, έχει αποδείξει ότι είναι κάτι περισσότερο από μια ταινία τρόμου. Είναι μια απόδειξη της δύναμης του είδους να ενοχλεί και να μένει στο μυαλό του κοινού για πολύ καιρό μετά τους τίτλους τέλους.