Ο Άδωνις απάντησε για τον «φόρο της αμαρτίας»: «Στο πιτόγυρο; Μην με τρομάζετε, όλα θα μας τα κόψετε;», του είπαν (vid)

Ο Άδωνις απάντησε για τον «φόρο της αμαρτίας»: «Στο πιτόγυρο; Μην με τρομάζετε, όλα θα μας τα κόψετε;», του είπαν (vid)
O υπουργός κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με ένα δημοσίευμα που έκανε λόγο για «φόρο λίπους» και εξήγησε τι συμβαίνει.

O Άδωνις Γεωργιάδης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδος» και μίλησε για την ακρίβεια, τον Στέφανο Κασσελάκη, τις ευρωεκλογές αλλά και το δυστύχημα των Τεμπών.

Ο υπουργός Υγείας απάντησε σε ερώτηση των δημοσιογράφων της εκπομπής σχετικά με τον «φόρο της αμαρτίας».

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Στάθης είπε διαβάζοντας ρεπορτάζ εφημερίδας: «Διαβάζω εδώ κύριε υπουργε, "έρχεται φόρος λίπους, εν μέσω πληθωρισμού και ακρίβειας ο υπουργός υγείας σχεδιάζει την επιβολή ενός φόρου κατανάλωσης για αγαθά που θεωρούνται επιβλαβή για την υγεία" και έχει δίπλα ένα πιτόγυρο».

«Με έχετε ακούσει εμένα να λέω ποτέ τέτοιο πράγμα; Έχω εγώ αρμοδιότητα να βάζω φόρους; Δεν έχω αρμοδιότητα ούτε να βάζω ούτε να βγάζω, γενικά δεν έχω αρμοδιότητα στους φόρους. Τώρα αυτό που λέει η "Αυγή", το κοίταζα έκπληκτος. Σε πολλές χώρες υπάρχει τέτοιος φόρος. Ονομάζεται ο "φόρος της αμαρτίας". Μπαίνει συνήθως στη ζάχαρη, στο αλάτι, στο αλκοόλ και στον καπνό. Και υπάρχουν απόψεις, π.χ. ο ΠΟΥ το έχει εισηγηθεί και για την Ελλάδα και για άλλες χώρες, να μπει τέτοιος φόρος σε όλα έχουν υπερβολικό αλάτι, υπερβολική ζάχαρη, υπερβολικό αλκοόλ, καπνό», είπε ο υπουργός.

«Στο πιτόγυρο; Μη μας τρομάζετε. Θα μας τα κόψετε όλα κύριε υπουργέ;», του είπαν οι δημοσιογράφοι.

«Αυτό το ότι διεθνώς υπάρχει, δεν σημαίνει ότι εμείς το έχουμε υιοθετήσει. Δεν ξέρω που το βγάζει η "Αυγή". Δεν έχει γεννηθεί ως θέμα ποτέ», απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Το στιγμιότυπο από το 22:10 του βίντεο: