«Μπάχαλο» με τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών: Διαμάχη των παρατάξεων για την πρωτιά και αλληλοκατηγορίες

Newsroom
«Μπάχαλο» με τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών: Διαμάχη των παρατάξεων για την πρωτιά και αλληλοκατηγορίες
Οι φοιτητικές παρατάξεις ανακοινώνουν τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών, τα οποία για μία ακόμα χρονιά διαφέρουν, με τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και την Πανσπουδαστική να πανηγυρίζουν για τη νίκη τους.

Έκλογές είχαν οι φοιτητές της χώρας την Τετάρτη (22/7). Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και έκλεισαν 12 ώρες αργότερα (19:00). Με σχετική απόφαση του Διαπαραταξιακού Συμβουλίου Φοιτητών, κατά τη διάρκεια δεν πραγματοποιούνται μαθήματα, προκειμένου η εκλογική διαδικασία να εξελιχθεί ομαλά και να διευκολυνθεί η συμμετοχή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και φέτος γίνονται δύο... διαφορετικές καταμετρήσεις στα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών. Η μια είναι από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, την παράταξη που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία και η άλλη είναι από την ΠΚΣ, την παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ.

Ο γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, Κυριαζής Σωτηρίου, δήλωσε στο Talk Radio: «Η χρονιά που περάσαμε χαρακτηρίστηκε από έντονη πολιτική αντιπαράθεση στα ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια με επίκεντρο το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για την ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα. Ένα νομοσχέδιο που «αγκάλιασε» η πλειοψηφία των φοιτητών και της κοινωνίας. Η σημερινή εκλογική διαδικασία λοιπόν, θα αποτυπώσει μία γενικότερη εκλογική βούληση και καθώς οι φοιτητές έχουν σχηματίσει άποψη για τις θέσεις και τις απόψεις των παρατάξεων, όλα δείχνουν πως η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κινείται προς μία ακόμη μεγάλη εκλογική νίκη. Η συμμετοχή των φοιτητών και η στήριξη στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα αποτελέσει την καλύτερη απάντηση σε όσα έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους στα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας».

Όπως αναφέρει η ΚΝΕ, που στηρίζει την ΠΚΣ, «είναι απίστευτο και πρωτοφανές η ΝΔ και η παράταξή της στα Πανεπιστήμια, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, να στέλνουν non paper στα ΜΜΕ, ανακηρύσσοντας τη ΔΑΠ σε 1η δύναμη, πριν καν ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία και πριν ξεκινήσει η διαδικασία της καταμέτρησης σε εκατοντάδες σχολές, με μοναδικό στόχο να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις! Αποδεικνύεται γι' άλλη μια φορά ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΝΔ έχουν πάρει διαζύγιο, όχι μόνο με τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και με την αλήθεια και τη λογική! Με βάση τα πρώτα αποτελέσματα, όπως δημοσιεύονται από τις εφορευτικές επιτροπές των σχολών, η Πανσπουδαστική Κ.Σ. διατηρεί για 3η συνεχόμενη χρονιά την 1η θέση! Τους συνιστούμε ψυχραιμία και υπομονή».

Πάντως, η ιστοσελίδα Foititikanea, της οποίας η θεματολογία είναι αποκλειστικά τα ζητήματα που αφορούν φοιτητές και σπουδαστές, αναμεταδίδει την καταμέτρηση που δίνει η Πανσπουδαστική.

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η ίδια συγκεντρώνει ποσοστό 49,03% έναντι 17,55% της ΠΚΣ και 6,61% της ΠΑΣΠ. Ακολουθούν ΕΑΑΚ με 5,95% και Δίκτυο 0,51%, ενώ ποσοστό 17,84% συγκεντρώνουν οι υπόλοιποι συνδιασμοί.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώνει η ΠΚΣ (με το ποσοστό ενσωμάτωσης στο 31,94%), έρχεται πρώτη με 44,76% έναντι 18,80% της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και 5,87% των ΕΑΑΚ. Ακολουθούν ΠΑΣΠ με 3,46% και ATTACK με 2,90%, ενώ 18,90% συγκεντρώνουν οι υπόλοιπες παρατάξεις.