Τύπος έριξε GoPro στη «βαθύτερη τρύπα στον κόσμο»: Τα ανατριχιαστικά πλάνα που τρομοκράτησαν τους θεατές (vid)

Τύπος έριξε GoPro στη «βαθύτερη τρύπα στον κόσμο»: Τα ανατριχιαστικά πλάνα που τρομοκράτησαν τους θεατές (vid)
Τα πλάνα από τον πυθμένα της τρύπας είναι τυλιγμένα στο σκοτάδι, που διακόπτεται μόνο από περιστασιακές λάμψεις φωτός και ασαφείς εικόνες του περιβάλλοντος βράχου.

Για τους τυχοδιώκτες και τους εξερευνητές που απολαμβάνουν το άγνωστο, το YouTube παρέδωσε άλλο ένα βασανιστικό μυστήριο. Ο Dr. Ty, ένας δημιουργός περιεχομένου γνωστός για τα αντισυμβατικά πειράματα και τα βίντεο εξερεύνησης, ανέλαβε ένα απόκοσμο και συναρπαστικό πείραμα: έριξε μια κάμερα GoPro σε μια τρύπα που ισχυρίζεται ότι είναι η «βαθύτερη τρύπα στον κόσμο».

Αν και η υπερβαθή γεώτρηση Kola Superdeep Borehole στη Ρωσία κατέχει τον επίσημο τίτλο της βαθύτερης τεχνητής τρύπας στον κόσμο στα 12.262 μέτρα, η εξερεύνηση του Dr. Ty πραγματοποιήθηκε σε μια τρύπα βάθους 300 μέτρωμ στην έρημο της Γιούτα, κοντά στη στρατιωτική βάση Dugway. Παρά το γεγονός ότι είναι σημαντικά πιο ρηχό, το βάθος αυτής της τρύπας στη Γιούτα εξακολουθεί να είναι εντυπωσιακό.

Σε ένα viral βίντεο που έχει συγκεντρώσει πάνω από 33 εκατομμύρια προβολές από την ανάρτησή του τον Ιούλιο του 2013, ο Dr. Ty και ένας φίλος του φαίνονται να πλησιάζουν την απειλητική τρύπα με ένα μείγμα περιέργειας και τρόμου. Το βίντεο ξεκινά με τον Dr. Ty να παρουσιάζει τον εξοπλισμό που ετοίμασε για την κατάβαση: μια GoPro συνδεδεμένη με μια μίνι κατασκοπευτική κάμερα-μπρελόκ, έναν φακό LED, φελιζόλ για επένδυση και επίπλευση, ένα μολύβι για να προστατεύει τον φακό από τα χτυπήματα των βράχων, πετονιά και ένα ηλεκτρικό τρυπάνι για την επαναφορά της πετονιάς.

Καθώς η GoPro κατεβαίνει, χτυπά στις πλευρές της τρύπας, καταγράφοντας σύντομες ματιές στα τοιχώματα πριν φτάσει τελικά στον πυθμένα μετά από περίπου δύο λεπτά. Τα πλάνα από τον πυθμένα της τρύπας είναι τυλιγμένα στο σκοτάδι, που διακόπτεται μόνο από περιστασιακές λάμψεις φωτός και ασαφείς εικόνες του περιβάλλοντος βράχου.

Το αίνιγμα που περιβάλλει την τύχη των πεσμένων βράχων και τα ανεξερεύνητα βάθη της τρύπας έχει γοητεύσει τους τηλεθεατές και έχει πυροδοτήσει πολλές θεωρίες.