Αποκάλυψη από μαθήτρια για τον δράστη της επίθεσης στο σχολείο στα Πατήσια: «Μας στέλνει απειλητικά μηνύματα στα social media» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Αποκάλυψη από μαθήτρια για τον δράστη της επίθεσης στο σχολείο στα Πατήσια: «Μας στέλνει απειλητικά μηνύματα στα social media» (vid)
Παρά τη σύλληψή του, ο 19χρονος που επιτέθηκε με σφυρί και μαχαίρι σε σχολείο στα Πατήσια, απειλεί τους μαθητές μέσω τρίτων στα μέσω social media.

Απειλές από άτομα κοντά στο περιβάλλον του 19χρονου που επιτέθηκε με σφυρί και μαχαίρι σε σχολείο στα Πατήσια, δέχονται οι μαθητές προκειμένου να μην μιλήσουν για το συμβάν.

Ο 19χρονος που τραυμάτισε με σφυρί έναν μαθητή και με μαχαίρι τον διευθυντή του σχολείου, έχει συλληφθεί, ωστόσο σύμφωνα με την αποκάλυψη μιας μαθήτριας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, άτομα από το περιβάλλον του στέλνουν απειλητικά μηνύματα μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε άλλους μαθητές, προειδοποιώντας τους ότι αν μαρτυρήσουν για το περιστατικό θα έχουν μπλεξίματα.

Η μαθήτρια ανέφερε ότι κατά την είσοδο όλων των μαθητών στη σχολική μονάδα για την έναρξη των μαθημάτων και όσο περίμεναν να ανοίξουν οι αίθουσες διδασκαλίας, είδε να έρχονται προς την τάξη της συμμαθητές της εμφανώς αναστατωμένοι και είπαν ότι «ήρθε αδερφός παιδιού από τη β’ τάξη, μαχαίρωσε το διευθυντή και χτύπησε με σφυρί το κεφάλι παιδιού».

Το κορίτσι ακόμα σημείωσε: «Ο άνθρωπος αυτός είχε περάσει και από τον όροφο όπου βρίσκεται η δική μου τάξη, δεν καταλάβαμε όμως ότι κάτι συμβαίνει μαζί του. Λίγο αργότερα ήρθαν οι καθηγητές, άνοιξαν την αίθουσα, μπήκαμε όλοι μαζί τους μέσα, κλείδωσαν την πόρτα για λόγους ασφάλειας και μας εξήγησαν με λεπτομέρειες τι είχε συμβεί».

«Το σχολείο μας είναι ένα καλά φυλασσόμενο σχολείο, τόσο από πλευράς υποδομών όσο και προσωπικού φύλαξης. Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Τώρα ο άνθρωπος αυτός μας στέλνει μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μας προειδοποιεί “να σταματήσουμε να μιλάμε για το θέμα γιατί θα μας βρουν μπελάδες”», ανέφερε η μαθήτρια.

Σύμφωνα με νεότερο ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο 19χρονος για να του επιτραπεί η είσοδος ισχυρίστηκε ενώπιον του φύλακα υπηρεσίας, πως δήθεν οι γονείς του λείπουν και πως για το λόγο αυτό ο ίδιος έχει αναλάβει την κηδεμονία του αδερφού του, μαθητή του σχολείου, άρα πως ως κηδεμόνας μαθητή θα έπρεπε να μπει ελεύθερα στο χώρο.

Μετά τις πράξεις του και όσο κυνηγιόταν και αναζητείτο μέσα στους χώρους του σχολείου για να ακινητοποιηθεί, είχε κρυφτεί στο υπόγειο μέσα στο οποίο… έσκιζε τα λάστιχα των αυτοκινήτων, των καθηγητών και του διευθυντή του σχολείου. Την Τετάρτη το σχολείο λειτουργεί κανονικά, θα γίνει όμως μία ευρύτερη συζήτηση μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών πάνω στο θέμα, για λόγους συνειδητοποίησης και ευαισθητοποίησης.

@Photo credits: eurokinissi