O λόγος για τον οποίο τα πυροσβεστικά βρέχουν με νερό τα αεροπλάνα που προσγειώνονται (vid)

Newsroom
O λόγος για τον οποίο τα πυροσβεστικά βρέχουν με νερό τα αεροπλάνα που προσγειώνονται (vid)
Tο αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ εξήγησε γιατί τα πυροσβεστικά βρέχουν μερικά από τα αεροπλάνα μετά την προσγείωσή τους

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα πυροσβεστικά προσεγγίζουν και ρίχνουν νερό πάνω από ορισμένα αεροπλάνα μετά την προσγείωσή τους; Αν όχι, δεν είστε οι μόνοι. Μπορεί να είναι λίγοι αυτοί που έχουν αναρωτηθεί για αυτό το παράξενο γεγονός, ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς έχουν δει σχετικά βίντεο στο διαδίκτυο χωρίς να ξέρουμε τον λόγο για τον οποίο συμβαίνει αυτό το «μπουγέλο».

Μπορεί επίσης να έχετε βρεθεί σε κάποια πτήση και να έχετε δει από το παράθυρο δύο ισχυρές ροές νερού να εκτοξεύονται πάνω από το αεροπλάνο που τροχοδρομεί. Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό;

Λοιπόν, το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ πραγματοποιεί το συγκεκριμένο «τελετουργικό» αυτό ως παράδοση για τα νέα εισερχόμενα αεροπλάνα και έχει προσφέρει μια εκτενή εξήγηση σχετικά με το γιατί στην ιστοσελίδα του.

Στον ιστότοπό του, το αεροδρόμιο αναφέρει: «Οι "χαιρετισμοί" με νερό γίνονται σε ειδικές περιστάσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να συμβεί για την εναρκτήρια πτήση μιας νέας αεροπορικής εταιρείας ή την άφιξη ενός νέου τύπου αεροπλάνου μέχρι την επιστροφή μιας ολυμπιακής ομάδας στην πατρίδα της».

Τονίζεται επίσης ότι δεν πρόκειται απλώς για τον ψεκασμό νερού από ένα πυροσβεστικό όχημα, αλλά για μια διαδικασία κατά την οποία «οι μηχανές πρέπει να τοποθετηθούν προσεκτικά, σε ασφαλείς θέσεις ώστε το αεροπλάνο να μπορεί να περάσει με ασφάλεια».