Ανατριχιάζει η Sadahzinia με το νέο της κομμάτι: «Αφιερωμένο σε κάθε άνθρωπο που χάνεται άδικα και ο χαμός του συγκαλύπτεται» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ανατριχιάζει η Sadahzinia με το νέο της κομμάτι: «Αφιερωμένο σε κάθε άνθρωπο που χάνεται άδικα και ο χαμός του συγκαλύπτεται» (vid)
Η εμβληματική μορφή του low bap, Sadahzinia, έφτιαξε ένα νέο κομμάτι στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών αλλά και του αδερφού της, Οδυσσέα.

Η πρώτη γυναίκα της ελληνικής hip hop σκηνής, κατά κόσμον Γιολάντα Τσιαμπόκαλου κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες ένα νέο τραγούδι με αφορμή την «μαύρη» επέτειο της τραγωδίας των Τεμπών.

«Αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών που πριν ένα χρόνο ακριβώς δολοφονήθηκαν, και σε κάθε άνθρωπο που χανεται άδικα και ο χαμός του συγκαλύπτεται, όπως του αδερφού μου Ανδρέα - Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου» έγραψε στη λεζάντα του τραγουδιού.

Κάθε στίχος αυτού του τραγουδιού ανατριχιάζει, με τα σχόλια κάτω από το κομμάτι να πέφτουν «βροχή». «Μας γονάτισες. Για τον Αντρέα και για όλους τους 57 αυτού του κόσμου», «Ανατριχίλα, δάκρυα, ένα γλυκόπικρο χαμόγελο κι ευγνωμοσύνη. Σ'ευχαριστώ, «Σε ευχαριστούμε για αυτό το κομματι ΕΙΝΑΙ απλά ΤΕΛΕΙΟ!!! σε όλα» ήταν μερικά από τα σχόλια.

Ποιος ήταν ο αδερφός της Sadahzinia, Ανδρέας Τσιαμπόκαλος

Ο Ανδρέας - Οδυσσέας Τσιαμπόκαλος ήταν ένας ράπερ που πρωτοστάτησε στην διαμόρφρωση της ελληνικής χιπ χοπ σκηνής στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 και ενέπνευσε με τα κομμάτια του πολλούς νεώτερους συναδέλφους του. Άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, στα 46 του χρόνια, αφού τον παρέσυρε και τον εγκατάλειψε ασυνείδητος οδηγός, στο 30ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Θηβών – Θίσβης.

Ο πρόωρος θάνατός του όμως συγκλόνισε και το σύνολο της ελληνικής χιπ χοπ κοινότητας, μιας κοινότητας μέσα στην οποία Οδυσσέας Τσιαμπόκαλος γαλουχήθηκε, εξέλιξε το ταλέντο του, ωρίμασε και χάρισε στο κοινό της δεκάδες εξαιρετικά μουσικά δείγματα.

Είναι εξάλλου κοινώς παραδεκτό πως οι Razastarr συγκαταλέγονται στα πιο σημαντικά συγκροτήματα της ιστορία του ελληνικού χιπ χοπ.