Τύπος τρώει ωμό κοτόπουλο για 100 μέρες: «Θα το κάνω μέχρι να πάω στο νοσοκομείο» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Τύπος τρώει ωμό κοτόπουλο για 100 μέρες: «Θα το κάνω μέχρι να πάω στο νοσοκομείο» (vid)
Σημαντική προσοχή έχει καταφέρει να συγκεντρώσει ένας influencer, ο οποίος έχει αποφασίσει να τρώει ωμό κοτόπουλο για 100 ημέρες.

Σε μια ιστορία που ξεπερνά τα όρια των διατροφικών πειραμάτων και της επιρροής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ένας άνδρας από τη Φλόριντα τράβηξε την προσοχή σχεδόν 400.000 ανθρώπων ξεκινώντας ένα αμφιλεγόμενο και επικίνδυνο ταξίδι: την κατανάλωση ωμού κοτόπουλου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η γένεση αυτού του πειράματος παρουσιάστηκε στο Instagram, όπου μοιράστηκε ένα βίντεο με τον εαυτό του να περιλούζει μια παχιά φέτα ωμού κοτόπουλου με την καυτερή σάλτσα, έναν συνδυασμό που περιγράφει ως «γλυκό και πικάντικο». Η σελίδα του στο Instagram, Raw Chicken Experiment, χρησιμεύει ως ψηφιακό ημερολόγιο για αυτή την ριψοκίνδυνη διατροφική περιπέτεια, προσελκύοντας ένα τεράστιο κοινό που ενδιαφέρεται για τις αντισυμβατικές διατροφικές του συνήθειες.

@rawmeatexperiment

Lets see how this goes for science

♬ original sound - Raw Meat Guy

Το συγκεκριμένο πείραμα είναι αρκετά επικίνδυνο για την υγεία του. Η κατανάλωση ωμού ή μη καλά μαγειρεμένου κοτόπουλου είναι καλά τεκμηριωμένο ότι μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες, όπως διάρροια, εμετό και σε ορισμένες περιπτώσεις πιο σοβαρές λοιμώξεις.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εκτιμούν ότι περίπου 1 εκατομμύριο Αμερικανοί αρρωσταίνουν κάθε χρόνο λόγω της κατανάλωσης μολυσμένων πουλερικών. Αυτές οι στατιστικές υπογραμμίζουν τους πιθανούς κινδύνους του διατροφικού πειράματος του influencer, παρουσιάζοντας μια έντονη αντίθεση μεταξύ της προσωπικής του περιέργειας και της καθιερωμένης επιστημονικής κατανόησης της ασφάλειας των τροφίμων.

Ενώ ο influencer επιμένει ότι η κατανάλωση ωμού κοτόπουλου δεν είναι ένα τέχνασμα για να κερδίσει likes στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά μάλλον μια προσωπική εξερεύνηση των διατροφικών επιπτώσεων, οι ευρύτερες επιπτώσεις των πράξεών του προκαλούν ανησυχίες. Το πείραμά του δεν θέτει μόνο τη δική του υγεία σε κίνδυνο, αλλά ενδεχομένως επηρεάζει και τους ακολούθους του, ορισμένοι από τους οποίους μπορεί να επηρεαστούν από τις πρακτικές του, παρά τους σαφείς κινδύνους που συνδέονται με την κατανάλωση ωμών πουλερικών.