Η αληθινή ιστορία της «δαιμονισμένης» γυναίκας που ενέπνευσε την ταινία του «Εξορκιστή»

Επιμέλεια: Newsroom
Η αληθινή ιστορία της «δαιμονισμένης» γυναίκας που ενέπνευσε την ταινία του «Εξορκιστή»
Η ταινία τρόμου, The Exorcism of Emily Rose, βασίζεται στην ιστορία της Anneliese Michel, η οποία υπέστη 67 τρομακτικούς εξορκισμούς κατά τη διάρκεια της ζωής της

Αν και ο κινηματογράφος μπορεί να δώσει τη δική του εκδοχή σε διάφορες τρομακτικές ιστορίες, μερικές φορές δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό από το να γνωρίζεις ότι μια ταινία ή μια σειρά βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα.

Aν και πολλοί μπορεί να μην το γνωρίζουν, τα τρομακτικά γεγονότα της ταινίας του 2005 The Exorcism of Emily Rose δεν ήταν εντελώς φανταστικά, αλλά βασίστηκαν στις πραγματικές εμπειρίες μιας νεαρής Γερμανίδας που ονομαζόταν Anneliese Michel.

Η ταινία ακολουθεί τη ζωή μιας δικηγόρου (Laura Linney) που εκπροσωπεί έναν ιερέα (Tom Wilkinson), ο οποίος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια μετά τον εξορκισμό της 19χρονης φοιτήτριας Emily Rose.

Παρόλο που η ταινία σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, η πραγματική ιστορία είναι αναμφισβήτητα πιο τρομακτική από ό,τι απεικονίζεται στην οθόνη.

Η Anneliese γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια αυστηρή καθολική οικογένεια και πάντα οι γονείς της την πίεζαν να ζήσει μια θρησκευτική ζωή.

Η Anneliese και οι τρεις αδελφές της υπέμειναν μια ζωή λιτότητας μακριά από τον κόσμο. Επίσης, δεν είχαν φίλους, καθώς τα κορίτσια περνούσαν τον περισσότερο χρόνο τους μέσα στο σπίτι και στην εκκλησία.

Ωστόσο, στην ηλικία των 16 ετών, η ζωή της Anneliese πήρε μια άγρια τροπή, καθώς άρχισε να εμφανίζει ανεξήγητες λιποθυμίες και επιληπτικές κρίσεις - κάτι που πραγματικά προβλημάτισε τους γιατρούς.

Τα προβλήματα αυτά συνεχίστηκαν για αρκετό καιρό και μόλις το 1970 οι γιατροί ανακάλυψαν πραγματικά κάτι ιατρικό με την υγεία της.

Η Anneliese εισήχθη στο νοσοκομείο με μια σπάνια περίπτωση φυματίωσης. Καθώς ανάρρωνε, η Γερμανίδα ισχυρίστηκε ότι οι φωνές μέσα στο κεφάλι συνέχισαν να την ενοχλούν, αλλά κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει το γιατί.

1

Η Anneliese άρχισε να πιστεύει ότι ήταν δαιμονισμένη. Ως αποτέλεσμα, οι κληρικοί πίστευαν ότι δεν είχαν άλλη επιλογή από το να πραγματοποιήσουν... 67 εξορκισμούς στη νεαρή γυναίκα.

Η πρώτη από τις πολλές τελετές πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1975, με τον πρώτο εξορκισμό να αποκαλύπτει ότι τουλάχιστον έξι δαίμονες κατοικούσαν στο σώμα της Anneliese.

Η Anneliese σταμάτησε τελικά να τρώει και το στομάχι της άρχισε να κλείνει. Τελικά, τον Ιούλιο του 1976 πέθανε από υποσιτισμό και αφυδάτωση