Συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος ο «Τάκης ο Αλβανός»: Πρωτοπαλίκαρο του Ριζάι (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος ο «Τάκης ο Αλβανός»: Πρωτοπαλίκαρο του Ριζάι (vid)
Συνελήφθη 48χρονος στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με ένταλμα για ανθρωποκτονία, ωστόσο λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ενός 48χρονου από την Αλβανία, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», καθώς κατά την διάρκεια έλεγχου, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε το μέτρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ από τον περαιτέρω έλεγχο προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης ανακριτικών Αρχών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και της έκρηξης.

Πρόκειται για στενό συνεργάτη του γνωστού κακοποιού Αλκέτ Ριτζάι με το παρατσούκλι «Τάκης ο Αλβανός». Ειδικότερα ο 48χρονος κατηγορείται πως τον Δεκέμβριο του 2014 τοποθέτησε βόμβα σε αυτοκίνητο ενός 36χρονου ομοεθνή του, η οποία εξερράγη ενώ το όχημα κινούνταν επί της Αττική Οδού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του και τον τραυματισμό της συντρόφου του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ωστόσο σύμφωνα με το law & order λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ. Ο συνήγορός του ανέφερε ότι ο πελάτης του ήρθε σκόπιμα από Λονδίνο για να απολογηθεί, εις γνώση του πώς θα συλληφθεί.

Ο «Τάκης ο Αλβανός» εντοπίστηκε όταν κατέβηκε από την πτήση που έφτασε από το Λονδίνο και κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε πως πριν από λίγες ημέρες και ειδικότερα στις 23/1 είχε εκδοθεί σε βάρος του σχετικό έγγραφο απαγόρευσης εξόδου από την Ελλάδα.

Ο 48χρονος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια του Αεροδρομίου όπου και διαπιστώθηκε πως σε βάρος του πολλές δικογραφίες για συμμετοχή σε εγκληματικές ενέργειες, συμμορίες, ανθρωποκτονία με πρόθεση, έκρηξη αυτοκίνητο και άλλα.

@Photo credits: eurokinissi