Η κίνηση στους δρόμους δημιουργεί ψυχολογικά στους οδηγούς: «Το κυκλοφοριακό είναι ένα ψυχοτραυματικό γεγονός» λένε οι ειδικοί

Επιμέλεια: Newsroom
Η κίνηση στους δρόμους δημιουργεί ψυχολογικά στους οδηγούς: «Το κυκλοφοριακό είναι ένα ψυχοτραυματικό γεγονός» λένε οι ειδικοί
Σε μια επίπονη και ατελείωτη δοκιμασία έχει μετατραπεί η κίνηση στους δρόμους, καθώς η ταλαιπωρία για τους οδηγούς κυρίως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι τεράστια.

Νεύρα και ψυχολογικά προβλήματα φαίνεται να προκαλεί στους οδηγούς των αυτοκινήτων η κίνηση στους δρόμους, σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς. Η νευρολόγος-ψυχίατρος, Μάγδα Τσολάκη μίλησε στην ΕΡΤ και εξήγησε ότι έχει παρατηρηθεί ένα σοβαρό «ψυχοτραυματικό γεγονός», όταν κάποιος εργάζεται και καθυστερεί πολύ με την κίνηση στους δρόμους.

Η επιστήμονας επισήμανε ότι παρατηρείται ένας έντονος εκνευρισμός στους δρόμους της πρωτεύουσας, με τους οδηγούς πολλές φορές να μεταφέρουν τα νεύρα στο σπίτι και έτσι να μην έχουν το χρόνο και την όρεξη να ασχοληθούν με τους δικούς τους ανθρώπους. Ακόμη, η γιατρός επισήμανε ότι το 80% των ασθενών με άνοια, είναι άτομα που προηγουμένως έχουν υποστεί ένα τέτοιο πιεστικό γεγονός.

Στη Θεσσαλονίκη το κυκλοφοριακό που έχει εξελιχθεί σε τεράστιο πρόβλημα, κυρίως μετά τα έργα του FlyOver, χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση για να πάψει να είναι αβίωτη η ζωή στην πόλη.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Μπέρτσια, εκπρόσωπο της Ένωσης ασφαλιστικών εταιριών Ι.Χ, τα ατυχήματα έχουν αυξηθεί στο σύνολο της χώρας, σε ποσοστό 10 % με 12 %. Ο ίδιος τονίζει ότι «είμαστε από τις χειρότερες χώρες στην Ευρώπη, σε ό,τι αφορά το κυκλοφοριακό».