Έλληνας υπερασπιστής πλοίων για τις μάχες με τους Χούθι: «Εάν ανέβουν πάνω είμαστε ο πρώτος στόχος» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
 Έλληνας υπερασπιστής πλοίων για τις μάχες με τους Χούθι: «Εάν ανέβουν πάνω είμαστε ο πρώτος στόχος» (vid)
Έτοιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή είναι οι Έλληνες εκπαιδευμένοι κομάντο στη μάχη με ενόπλους των Χούθι στην Ερθυρά Θάλασσα.

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη είναι οι Έλληνες εκπαιδευμένοι κομάντο, που βρίσκονται σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα προκειμένου να τα υπερασπιστούν στη μάχη με τους αντάρτες Χούθι, οι οποίοι έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος, καθώς πραγματοποιούν επιθέσεις με drone και πυραύλους σε πλοία, αλλά και πειρατείες.

Ο Δημήτρης και τα 5 μέλη της ομάδας τους διέσχισαν δυο φορές την Ερυθρά Θάλασσα προστατεύοντας πλοίο με κοντέινερ ισραηλινών συμφερόντων. Η εντολή που είχαν ήταν να ενημερώσουν για την έφοδο και να απομονωθούν σε οχυρωμένο χώρο μαζί με το πλοίο εντός του χώρου. Εάν η άφιξη ενός πολεμικού πλοίου του ΝΑΤΟ καθυστερούσε ο θάνατος είναι βέβαιος.

«Εάν ανέβουν πάνω είμαστε ο πρώτος στόχος» είπε στο OPEN, ο Δημήτρης ο οποίος εξηγεί ποια είναι η δουλειά του. «Την ώρα που θα τους έβλεπα έναν έναν να κατεβαίνουν και εκεί θα τους χτυπούσαμε. Βέβαια, με το φόβο και εμείς με το φόβο και αυτοί. Θα μπορούσα να τους καθυστερήσω μέχρι να έρθει το πολεμικό και να εμπλακεί και να γίνει απεμπλοκή», ανέφερε.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως η ναυτιλιακή εταιρεία που εργάζεται αποφάσισε να διακόψει τον διάπλου της επικίνδυνης ζώνης καθώς τουλάχιστον πέντε πλοία έχουν δεχτεί επίθεση με drone και πυραύλους. «Έχει αλλάξει ο δρόμος μας, έχει παγώσει η διαδρομή, θα μπούμε τις επόμενες ημέρες», πρόσθεσε.