Συναγερμός στον Κόλπο του Ομάν: Αναφορές για πειρατεία σε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Συναγερμός στον Κόλπο του Ομάν: Αναφορές για πειρατεία σε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων (vid)
Για κατάληψη του τάνκερ ελληνικών συμφερόντων από ενόπλους στο Κόλπο του Ομάν κάνει λόγο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press.

Σε εξέλιξη είναι πειρατεία στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο ST NIKOLAS στα ανοιχτά του Ομάν. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας μεταξύ των μελών του πληρώματος είναι και ένας Έλληνας που είναι ναυτολογημένος ως δόκιμος πλοίαρχος.

Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία ναυτικής ασφαλείας Ambrey το δεξαμενόπλοιο με σημαία Νήσων Μάρσαλ κατευθυνόταν προς το Μπαντάρ-ε-Τζασκ στο Ιράν όταν ανοιχτά του Ομάν επιβιβάστηκαν 4-5 ένοπλοι.

Το Associated Press, αναφέρει ότι πρόκειται για πετρελαιοφόρο που παλαιότερα βρέθηκε στο επίκεντρο κρίσης μεταξύ Ιράν και Ηνωμένων Πολιτειών. Στο τάνκερ εισέβαλαν άνδρες με στρατιωτικές στολές, προειδοποίησε συμβουλευτική ομάδα που διευθύνεται από τον βρετανικό στρατό και ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας.

Οι υποψίες έπεσαν αμέσως στο Ιράν, καθώς το πλοίο ήταν κάποτε γνωστό ως Suez Rajan και είχε εμπλακεί σε μια χρόνια διαμάχη που τελικά οδήγησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να κατασχέσει 1 εκατομμύριο βαρέλια ιρανικού αργού πετρελαίου σε αυτό.