Εμπρηστικές δηλώσεις Eρντογάν: «Σύμβολο του τουρκικού αιώνα η Αγία Σοφία»

Επιμέλεια: Newsroom
Εμπρηστικές δηλώσεις Eρντογάν: «Σύμβολο του τουρκικού αιώνα η Αγία Σοφία»
Προκλητικές δηλώσεις από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος αποκάλεσε την Αγία Σοφία «σύμβολο του τουρκικού αγώνα».

Σε εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το βράδυ του Σαββάτου (30/12), κατά τη διάρκεια απονομής βραβείων τέχνης στη μνήμη του στρατευμένου ισλαμιστή τούρκου ποιητή, Νετζίπ Φαζίλ Κισάκιουρεκ.

«Τριάντα επτά χρόνια μετά το θάνατό του (σ.σ. του ποιητή), είχαμε την τιμή να ανοίξουμε την Αγία Σοφία, που ήταν το μεγαλύτερο όνειρό του. Δόξα στον Αλλάχ. Έπειτα από 80 χρόνια λαχτάρας, σπάσαμε τις αλυσίδες μαζί και αποκαταστήσαμε την Αγία Σοφία στην αρχική της μορφή, σύμφωνα με την επιθυμία του Πορθητή» δήλωσε ο τούρκος Πρόεδρος από το βήμα της εκδήλωσης στην Κωνσταντινούπολη.

«Όσο αυτό συμβαίνει, Θεού θέλοντος, ο ήχος του Κορανίου από τους τρούλους της Αγίας Σοφίας και το κάλεσμα για προσευχή από τους μιναρέδες της δεν θα παύσουν ποτέ. Το Μέγα Τέμενος της Αγίας Σοφίας θα συνεχίσει να απευθύνεται στις καρδιές των πιστών για πάντα ως σύμβολο του τουρκικού αιώνα», τόνισε.