Ο «Άγιος Βασίλης» του Politico αξιολογεί τους ηγέτες: Τί έγραψε για τον Μητσοτάκη

Επιμέλεια: Newsroom
Ο «Άγιος Βασίλης» του Politico αξιολογεί τους ηγέτες: Τί έγραψε για τον Μητσοτάκη
Το Politico στο πνεύμα των ημερών φιλοξενεί μια αποκλειστική συνέντευξη (όπως την χαρακτηρίζει) του «Άγιου Βασίλη», ο οποίος αξιολογεί τους ηγέτες, μεταξύ των οποίων και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με χιουμοριστικό διάθεση, στο πνεύμα των ημερών, το Politico φιλοξενεί συνέντευξη του Αγίου Βασίλη, ο οποίος κρίνει ποιος ηγέτης ήταν «καλός» και ποιος ήταν «άτακτος» και τι δώρο θα κάνει στον καθένα ανάλογα με τη λίστα του.

Από την λίστα δεν απουσιάζει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο ο Άγιος Βασίλης τον κατατάσσει στα «καλά παιδιά», αλλά εξηγεί ότι δεν μπορεί να του κάνει το δώρο που του ζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης-καλός: «Ο Κυριάκος μπορεί να μπει στην "καλή" ωραία λίστα, υποθέτω, καθώς δεν ζήτησε πολλά φέτος απλά μερικά παλιά μάρμαρα πίσω. Μου φαίνεται αρκετά δίκαιο. Δεν θα τα κλέψω για εκείνον όμως - είμαι Άγιος Βασίλης, όχι εγκληματίας! — έτσι μπορώ μόνο να προσφέρω ηθική υποστήριξη».

Μακρόν-αθυάδης: «Ας διασχίσουμε τις Άλπεις. Ο επόμενος είναι ο Μάνου. Αυθάδης φίλος, αυτός ο Γάλλος ηγέτης. Ποτέ δεν ξέρω πού να τον βάλω, είναι άτακτος ή καλός; Σκληρός. Και ζήτησε ένα βραχιόλι φιλίας, για να το δώσει στον Βίκτορ στην Ουγγαρία. Φαίνεται ότι του αρέσουν τα κακά αγόρια. Το βραχιόλι φιλίας που έδωσε στον Βλαντιμίρ στη Ρωσία δεν λειτούργησε τόσο καλά. Μπράβο του όμως που δεν τα παράτησε».

Πούτιν-άτακτος: «Δεν μου αρέσουν οι πόλεμοι, δεν φαίνονται καλή ιδέα. Από την άλλη υπάρχει το ζήτημα του Γεβγκένι Πριγκόζιν, πολύ άσχημο. Οπότε, όχι δώρα για τον Βλαντιμίρ αυτά τα Χριστούγεννα, όπως τα περσινά και τα προπέρσινα».

Ζελένσκι-καλό»: «Περιέργως φέτος δεν μου ζήτησε καινούριο πουλόβερ, μόνο έναν καλό ύπνο. Και εγώ το ίδιο θέλω φίλε! Είσαι στην “καλή” λίστα».

Σολτς-καλός: «Ξέρω έναν χιονάνθρωπο με το όνομα Όλαφ , οπότε έχω μια συμπάθεια παραπάνω για αυτό το όνομα… ίσως αυτός είναι και ο λόγος που μπαίνει στην καλή λίστα οπότε ας του δώσουμε που θέλει… χρήματα για διορθώσει την τεράστια τρύπα στον προϋπολογισμό της γερμανικής κυβέρνησης».

Τζόνσον-άτακτος: «Η τελευταία μου στάση στην Ευρώπη είναι το Ηνωμένο Βασίλειο όπου ο Μπόρις θέλει ένα λεωφορείο-παιχνίδι. Δεν νομίζω ότι αυτά που κατασκευάζει ο ίδιος είναι ιδιαίτερα καλά, οπότε ίσως χρειάζεται ένα μοντέλο για να μάθει. Αλλά και πάλι, ακολουθεί ποτέ οδηγίες; Αν και είναι καλό να βλέπεις ότι έμαθε να λέει συγγνώμη δυνατά, αυτό δεν θα διορθώσει όλα τα χάλια που έκανε. Είναι ακόμα στη λίστα μου με τους άτακτους. Ας ξεχάσει λοιπόν, το λεωφορείο. Ίσως του χρόνου. Και μαντέψτε τι έχει ζητήσει ο Ρίσι; Επίσης ένα λεωφορείο-παιχνίδι. Ποιες είναι οι πιθανότητες; Αναρωτιέμαι αν χρειάζεται να μελετήσει έναν τρόπο να στέλνει μετανάστες σε άλλες χώρες μέσω ξηράς τώρα που το σχέδιό του για τη Ρουάντα φαίνεται αβέβαιο».