Το βιετναμέζικο εστιατόριο που σκότωνε 300 γάτες το μήνα για να φτιάχνει... γατόσουπα έκλεισε οριστικά

Επιμέλεια: Newsroom
Το βιετναμέζικο εστιατόριο που σκότωνε 300 γάτες το μήνα για να φτιάχνει... γατόσουπα έκλεισε οριστικά
Ένα βιετναμέζικο σφαγείο που έπνιγε 300 γάτες το μήνα για εμπόριο κρέατος αιλουροειδών έκλεισε οριστικά.

Ένα εστιατόριο που έπνιγε τριακόσιες γάτες το μήνα για να τροφοδοτεί το σκληρό εμπόριο κρέατος στο Βιετνάμ έκλεισε οριστικά.

Το εστιατόριο Gia Bảo στην πόλη Thai Nguyen, στα βορειοανατολικά της χώρας, έκανε εμπόριο γάτας στη περιοχή, με αποτέλεσμα να πνίγονταν η μία μετά την άλλη σε έναν κουβά.

Για πέντε χρόνια, ο Pham Quoc Doanh, διηύθυνε το κατάστημα με μεγάλη επιτυχία. «Προσπάθησα να πουλήσω κρέας γάτας, καθώς δεν υπήρχε κανένα άλλο διαθέσιμο εστιατόριο που να το σερβίρει στην περιοχή», δήλωσε στη Metro.

Ο Doanh απευθύνθηκε στην Humane Society International, που κάνει εκστρατεία για την απαγόρευση του εμπορίου γατών στο Βιετνάμ, η οποία του προσέφερε μια εφάπαξ επιχορήγηση για να στήσει ένα παντοπωλείο και να κλείσει το εστιατόριο του.

Στις 6 Δεκεμβρίου, ο 37χρονος έσκισε συμβολικά τα πανό έξω από το σφαγείο και το εστιατόριό του και ξεκίνησε μια νέα ζωή.

«Εδώ και καιρό αισθανόμουν μια πραγματική επιθυμία να εγκαταλείψω την επιχείρηση με το σκληρό κρέας γάτας και να στραφώ σε κάτι άλλο. Όταν σκέφτομαι όλες τις χιλιάδες γάτες που έχω σφάξει και σερβίρει εδώ όλα αυτά τα χρόνια, στεναχωριέμαι» , είπε.

«Η κλοπή γατών είναι τόσο συνηθισμένη στο Βιετνάμ που ξέρω ότι πολλές από τις γάτες που πωλούνται εδώ ήταν η αγαπημένη οικογενειακή συντροφιά κάποιου και λυπάμαι πολύ γι' αυτό» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τη φιλανθρωπική οργάνωση, εκτιμάται ότι ένα εκατομμύριο γάτες θανατώνονται κάθε χρόνο για το κρέας τους στο Βιετνάμ - παρά το γεγονός ότι το 71% του πληθυσμού τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης.