Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Tα πράγματα στο ποδόσφαιρο είχαν φτάσει σε ένα σημείο όπου χρειάζονταν πιο τολμηρές παρεμβάσεις»

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: «Tα πράγματα στο ποδόσφαιρο είχαν φτάσει σε ένα σημείο όπου χρειάζονταν πιο τολμηρές παρεμβάσεις»
Όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες για τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης κατά της οπαδικής βίας.

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσκοπηση για τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την οπαδική βία απάντησε: «Όταν παίρνουμε αποφάσεις στην κυβέρνηση δεν μετράμε την δημοτικότητα των αποφάσεων μας και δεν κάνουμε πολιτική με γνώμονα τις δημοσκοπήσεις. Είναι σαφές ότι τα πράγματα στο ποδόσφαιρο είχαν φτάσει σε ένα σημείο που χρειαζόμασταν πιο τολμηρές παρεμβάσεις και είναι επίσης σαφές ότι τα μέτρα τα οποία είχαμε πάρει προφανώς δεν ήταν αρκετά και από κει και πέρα η ορθότητα των μετρών μας θα κριθεί στην πορεία. Αλλά θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε την δημόσια τάξη και να επιτρέψουμε στους φιλάθλους να απολαμβάνουν την ομορφιά του ποδοσφαίρου μακριά από οποιοδήποτε φαινόμενο βίας».

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η Prorata μετά τις ανακοινώσεις για δίμηνο λουκέτο στα γήπεδα αναφέρουν ότι το 71% θεωρούν ότι το εν λόγω μέτρο δεν θα βοηθήσει όσον αφορά την καταπολέμηση της βίας, έναντι του 27% που θεωρούν ότι θα λειτουργήσει ευεργετικά.

Στο ερώτημα για το ποιος φέρει την ευθύνη για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες απάντησαν ότι οι πρόεδροι των ομάδων είναι αυτοί που πρέπει να κάνουν τα περισσότερα πράγματα για την αντιμετώπιση του φαινομένου και όχι η κυβέρνηση.