Δημοσκόπηση «κόλαφος»: Διαφωνούν οι πολίτες με τα μέτρα για την οπαδική βία και «δείχνουν» τους προέδρους (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Δημοσκόπηση «κόλαφος»: Διαφωνούν οι πολίτες με τα μέτρα για την οπαδική βία και «δείχνουν» τους προέδρους (vid)
H μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών φαίνεται να είναι αντίθετη με τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την πάταξη της οπαδικής βίας.

Αποδοκιμάζει τα μέτρα της κυβέρνησης για την οπαδική βία η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η Prorata μετά τις ανακοινώσεις για δίμηνο λουκέτο στα γήπεδα αναφέρουν ότι το 71% θεωρούν ότι το εν λόγω μέτρο δεν θα βοηθήσει όσον αφορά την καταπολέμηση της βίας, έναντι του 27% που θεωρούν ότι θα λειτουργήσει ευεργετικά.

ereuna1

Στο ερώτημα για το ποιος φέρει την ευθύνη για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες απάντησαν ότι οι πρόεδροι των ομάδων είναι αυτοί που πρέπει να κάνουν τα περισσότερα πράγματα για την αντιμετώπιση του φαινομένου και όχι η κυβέρνηση.

ereuna2

Οι πολίτες δήλωσαν ότι σε ποσοστό 66% δεν πηγαίνουν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν κάποιο αθλητικό γεγονός και ένας από τους σημαντικότερους λόγους για την αποστροφή τους είναι το αίσθημα ανασφάλειας (44%).

ereuna3

Διαφορετική είναι η εικόνα αναφορικά με την παρακολούθηση αθλητικών γεγονότων στην τηλεόραση, καθώς το 76% της κοινής γνώμης δηλώνει ότι παρακολουθεί κάποιο. Από αυτούς λίγο παραπάνω από τους μισούς (55%) δηλώνουν ότι βλέπoυν περισσότερο ποδόσφαιρο, το 31% ότι βλέπει πιο πολύ μπάσκετ, το 6% τένις, το 1% βόλεΐ και ένα 4% κάποιο άλλο άθλημα.

ereuna4