Στην Αλάσκα λατρεύουν τα ντολμαδάκια: Η μοναδική ελληνική ταβέρνα στην άλλη άκρη του κόσμου

Επιμέλεια: Newsroom
Στην Αλάσκα λατρεύουν τα ντολμαδάκια: Η μοναδική ελληνική ταβέρνα στην άλλη άκρη του κόσμου
Η ελληνική ταβέρνα που βρίσκεται στο βορειότερο τμήμα της Αλάσκας με σπεσιαλιτέ τα ντολμαδάκια.

Η Bobby's Downtown, στο Fairbanks είναι το μοναδικό ελληνικό εστιατόριο στην Αλάσκα. Ο κ. Νικολαΐδης ζει πάνω από 30 χρόνια στην Αλάσκα και έχει μεταφέρει την ελληνική κουζίνα μέχρι την άκρη του κόσμου.

«Δεν έχω παντρευτεί και όταν είσαι ελεύθερος είναι πιο εύκολο να μετακομίσεις. Είχα ένα φίλο παιδικό που ήταν από εδώ. Είχαμε επισκεφθεί μαζί λοιπόν το μέρος το 1989 και μου άρεσε. Αργότερα, στα μέσα δεκαετίας του 1990 πήρα μισή βαλίτσα και ήρθα. Δεν είχα και πολλά πράγματα.

Η δουλειά μου ήταν και είναι μάγειρας. Αυτό κάνω. Δούλευα χρόνια για άλλον. Για τέσσερα χρόνια. Μετά πούλησε το μαγαζί. Ήταν να πάω να δουλέψω στα πετρέλαια, αλλά τελικά δεν πήγα. Ήθελα να ανοίξω κάτι δικό μου. Τελικά, με την αδερφή μου ανοίξαμε το μαγαζί μας το 2001», λέει στο Action24 σχετικά με το πώς αποφάσισε να ανοίξει εστιατόριο σε αυτό το σημείο του πλανήτη.

Όσο για τις σπεσιαλιτέ του καταστήματος, ο Μπάμπης Νικολαΐδης είπε ότι το ντολμαδάκια είναι best seller και αποκάλυψε ότι αγοράζει αμπελόφυλλα από την Καλιφόρνια.

Μεγάλη ζήτηση έχουν επίσης τα καλαμαράκια, ο μουσακάς και φυσικά η ελληνική σαλάτα.

«Περισσότερα μας ζητούν τα πιάτα που οι Αμερικάνοι και οι Καναδοί έχουν συνδυάσει με την Ελλάδα», σημείωσε ο Μπάμπης Νικολαΐδης, ο οποίος δεν ξεχνά τις ρίζες του.