Επεισόδια Ρέντη: Ο 18χρονος μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού τηλεφώνησε στον μάνατζερ τράπερ (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Επεισόδια Ρέντη: Ο 18χρονος μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού τηλεφώνησε στον μάνατζερ τράπερ (vid)
Ο κομβικός ρόλος του μάνατζερ τράπερ στα επεισόδια του Ρέντη που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού.

Ραγδαίες οι εξελίξεις στην υπόθεση των επεισοδίων στο Ρέντη που οδήγησαν τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα.

Ενώπιον του ανακριτή στα δικαστήρια Πειραιά, αναμένεται να οδηγηθεί για να απολογηθεί σήμερα (14/12) ο 18χρονος καθ' ομολογίαν δράστης του βαρύτατου τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού των ΜΑΤ.

Στα χέρια του 18χρονου βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας ενώ θα κληθεί να δώσει και δείγμα DNA και ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου, καθώς η αστυνομία εκτιμά ότι έχει εμπλοκή στην υπόθεση. Το αποτέλεσμα του τεστ επιβεβαιώνει τα όσα υποστήριξε ο νεαρός, δηλαδή ότι χρησιμοποίησε φωτοβολίδα.

Ο ρόλος του 26χρονου μάνατζερ τράπερ

Αυτό που μένει είναι αν εντοπιστεί πυρίτιδα και στον 26χρονο μάνατζερ τράπερ. Κατά την προσαγωγή του οι αστυνομικοί του πήραν τα ρούχα που φέρεται να φορούσε όταν έφερε τα πανό όπως εκείνος υποστήριξε στο γήπεδο.

Η ανίχνευσή της θα αποτελέσει στοιχείο προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι το ίδιο άτομο που έχει εξοπλίσει την ομάδα κρούσης, με ναυτικές φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ. Ο μάνατζερ γνωστού τράπερ ήταν το πρώτο πρόσωπο το οποίο ενημέρωσε ο 18χρονος για τον τραυματισμό του αστυνομικού, όπως παραδέχτηκε στην τρίτη του κατάθεση ενώπιον των Αρχών.

Από τις καταθέσεις του 26χρονου οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε ορισμένα συμπεράσματα ενώ παράλληλα προσπαθούν να δώσουν και απαντήσεις σε κομβικά ερωτήματα. Συγκεκριμένα, οι Αρχές, ερευνούν πόσο σημαντικός ήταν ο ρόλος του 26χρονου στα επεισόδια ακόμα και στον εξοπλισμό των οπαδών.

Επιπλέον, από τις καταθέσεις του 26χρονου προκύπτει ασάφεια ως προ το άλλοθι που δίνει όσον αφορά τις ώρες, λέγοντας πως βρισκόταν σε μια καφετέρια μετά τη φυγή του από το γήπεδο και δεν ήξερε τίποτα για τα επεισόδια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ο 26χρονος εμφανίζεται σε άλλες 4 δικογραφίες καθώς είναι σεσημασμένος για περιπτώσεις αθλητικής βίας.