Οικονόμου για επεισόδια στου Ρέντη: «Αναζητούμε τον καθοδηγητή, θα έχουμε κι άλλες συλλήψεις» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Οικονόμου για επεισόδια στου Ρέντη: «Αναζητούμε τον καθοδηγητή, θα έχουμε κι άλλες συλλήψεις» (vid)
Στις έρευνες της αστυνομίας για τα επεισόδια στου Ρέντη αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, ανακοίνωσε ότι αναμένονται και άλλες συλλήψεις μετά τη σύλληψη του 18χρονου σε σχέση με πρόσφατο βίαιο επεισόδιο σε αγώνα βόλεϊ.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι έχει ταυτοποιηθεί το άτομο που προμήθευσε τον νεαρό και άλλους με φωτοβολίδες, πέτρες και ξύλινα αντικείμενα. Οι αρχές αξιοποιούν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία στις συνεχιζόμενες έρευνες.

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε τη σοβαρότητα της κατάστασης, σημειώνοντας ότι ο προμηθευτής των αυτοσχέδιων «όπλων» που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση είναι πλέον γνωστός στις αρχές. Η εξέλιξη αυτή υποδηλώνει ένα ευρύτερο δίκτυο ατόμων που εμπλέκονται στο σχεδιασμό των επεισοδίων, πέρα από τον αρχικά συλληφθέντα 18χρονο.

Η ανακοίνωση του υπουργού για περαιτέρω επικείμενες συλλήψεις υποδεικνύει μια προληπτική προσέγγιση στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών βίας, τα οποία πλήττουν το πνεύμα του αθλητισμού και ενέχουν σημαντικούς κινδύνους για την ασφάλεια. Η ταυτοποίηση του προμηθευτή αποτελεί κρίσιμο βήμα για τη διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν στη σύγκρουση και καταδεικνύει την αποτελεσματικότητα της ερευνητικής διαδικασίας.

«Θα έχουμε συλλήψεις, δεν θα μείνουμε μόνο στη συγκεκριμένη σύλληψη του καθομολογία δράστη. Υπάρχει πλήθος στοιχείων. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια να φτάσουμε στον καθοδηγητή,. Έχει κατονομαστεί από το δράστη άνθρωπος που παρακίνησε τα μέλη αυτής της συμμορίας να βγουν από την εξέδρα και να επιτεθούν τους αστυνομικούς. Είναι ο άνθρωπος που εφοδίασε με όπλα, φωτοβολίδες, ξύλα πέτρες τα οποία είχε κρύψει σε χώρο εκτός γηπέδου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Αναζητούμε τον άνθρωπο αυτό αξιοποιώντας με βάση πληροφορίες και αξιοποιώντας μια σειρά από στοιχεία. Υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη» κατέληξε.

«Αναζητούμε τον άνθρωπο αυτό αξιοποιώντας πληροφορίες και μια σειρά από στοιχεία. Υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη» κατέληξε.