Επεισόδια στο Ρέντη: Άμεσα άρση απορρήτου, συνδεσμίτης του Ολυμπιακού από τη Δυτική Αττική στο μικροσκόπιο

Επιμέλεια: Newsroom
Επεισόδια στο Ρέντη: Άμεσα άρση απορρήτου, συνδεσμίτης του Ολυμπιακού από τη Δυτική Αττική στο μικροσκόπιο
Το κάλεσμα για τα επεισόδια φέρεται να έγινε μέσω viber.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης κατά του αστυνομικού έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Σύμφωνα με το lawandorder, αναμένεται άρση απορρήτου των επικοινωνιών το επίμαχο διάστημα της επίθεσης, προκειμένου να ξετυλιχθεί το κουβάρι της οργάνωσης των επεισοδίων και να αποκαλυφθούν οι καθοδηγητές αυτών. Οι αρχές μέσω των καταθέσεων επιχειρούν να προχωρήσουν σε ταυτοποίηση προσώπων.

Το κάλεσμα για την επίθεση στου Ρέντη φέρεται να είχε γίνει μέσω Viber.

Στο μικροσκόπιο φέρεται να βρίσκεται συνδεσμίτης του Ολυμπιακού από τη Δυτική Αττική.

Άρση απορρήτου σε τουλάχιστον 18 κινητά

Για τον συνδεσμίτη με τη full face, τον οποίο ανέφερε ο 18χρονος που εκτόξευσε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό, η αστυνομία εκτιμά ότι προέρχεται από σύνδεσμο της Δυτικής Αττικής.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για άτομα στον οπαδικό χώρο που φέρονται να συμμετείχαν στην οργάνωση της επίθεσης προς τους αστυνομικούς, καθώς, σύμφωνα και με την ομολογία του 18χρονου που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολία, τραυματίζοντας τον 31χρονο αστυνομικό, όταν προμήθευαν τα εισιτήρια, ενημέρωναν τους οπαδούς να είναι έτοιμοι για την επίθεση.

Η αστυνομία έχει καταλήξει σε έναν σκληρό πυρήνα 18-25 ατόμων, στα οποία δόθηκαν τα βαριά όπλα, δηλαδή οι φωτοβολίδες και οι βόμβες μολότοφ. Υπάρχουν επίσης άλλα περίπου 80 άτομα, τα οποία προμηθεύτηκαν αυτοσχέδια όπλα, όπως σίδερα και λοστάρια.