Συγκέντρωση αστυνομικών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Προστατέψτε αυτούς που σας προστατεύουν» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Συγκέντρωση αστυνομικών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: «Προστατέψτε αυτούς που σας προστατεύουν» (vid)
Άμεση απεμπλοκή τους από τις αθλητικές εγκαταστάσεις ζητούν οι ένστολοι.

Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποίησαν σήμερα (11/12) αστυνομικοί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον βαρύτατο τραυματισμό του συναδέλφου τους στα επεισόδια στου Ρέντη, ζητώντας την άμεση απεμπλοκή τους από τις αθλητικές δραστηριότητες.

Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν διοργανωθεί σε όλες τις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας με τα ίδια αιτήματα. Οι ένστολοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας και ζητούν να μην επιβαρύνονται με τη φύλαξη των γηπέδων, ώστε «να μην θρηνήσουν θύματα από τη βία των χούλιγκαν, ενώ την ίδια στιγμή ζητούν από την κυβέρνηση να απαιτήσει από τους συλλόγους να αναλάβουν οι ίδιοι τη φύλαξη των εγκαταστάσεων τους με σεκιούριτι».

«Χάδια» τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Σε σχετική ανακοίνωση της για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας που ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, εξέφρασε την έκπληξη της καλώντας την κυβέρνηση «να πάρει πρόσθετα και αυτη τη φορά πραγματικά σκληρά μέτρα και όχι "χάδια", όπως αυτά που ανακοίνωσε».

@Photo credits: eurokinissi