Εικόνες «αποκάλυψης» στο Μεξικό: Σμήνη ακριδών «σκέπασαν» τον ουρανό (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Εικόνες «αποκάλυψης» στο Μεξικό: Σμήνη ακριδών «σκέπασαν» τον ουρανό (vid)
Oι ντόπιοι στο Μεξικό έχουν τρομοκρατηθεί καθώς ο ουρανός γέμισε με ακρίδες, με αποτέλεσμα κάποιοι να πιστεύουν ότι πρόκειται για σημάδι της «αποκάλυψης».

Οι φιλόσοφοι και οι θεολόγοι γνωρίζουν καλά ότι τα σμήνη εντόμων - συγκεκριμένα ακριδών - ερμηνεύονται εδώ και χιλιάδες χρόνια ως προειδοποιητικά σημάδια για μια καταστροφή που έρχεται... .

Στη Βίβλο, ο Θεός τιμώρησε σκληρά τους Αιγύπτιους για τις αμαρτίες τους στέλνοντας ένα άγριο σμήνος ακριδών για να καταστρέψει τις σοδειές τους.

Από τότε, οι αναφορές για σμήνη από ακρίδες ερμηνεύονται από τα πιο προληπτικά μέλη της κοινωνίας ως μια προφητική ένδειξη ότι κάτι ανησυχητικό είναι προ των πυλών.

Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν το γεγονός ότι χιλιάδες άτομα που ζουν στη Νότια Αμερική ανησυχούν ιδιαίτερα μετά την εμφάνιση χιλιάδων ακριδών στον ουρανό του Μεξικού αυτή την εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι της Sinanché, μιας μικρής πόλης στο νοτιοανατολικό Μεξικό, τρομοκρατήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (5 Δεκεμβρίου), όταν αντιλήφθηκαν για πρώτη φορά το τεράστιο σμήνος από ακρίδες.

Τεράστια «σύννεφα» ακρίδες έχουν καταλάβει τον ουρανό πάνω από την πολιτεία Γιουκατάν αυτή την εβδομάδα και έχουν παρατηρηθεί ακόμη και να πετούν μέσα σε εμπορικές πλατείες, να σπάνε παράθυρα διαμερισμάτων και να τρώνε οπωροφόρα δέντρα.

Πολλά μεξικανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία που καλύπτουν το τρομακτικό γεγονός αναρωτήθηκαν αν το συγκεκριμένο γεγονός μπορεί να είναι σημάδι ότι επίκειται η αποκάλυψη...