Επίθεση ΜΑΤ σε φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους: Τους ψέκασαν και τους πήγαν «καροτσάκι» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Επίθεση ΜΑΤ σε φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους: Τους ψέκασαν και τους πήγαν «καροτσάκι» (vid)
Δυνάμεις των ΜΑΤ έριξαν χημικά και απώθησαν με τις ασπίδες τους φωτορεπόρτερ μπροστά στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ωμή βία κατά δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ άσκησαν τα ΜΑΤ στα Εξάρχεια, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι και μαρτυρούν φωτογραφίες και βίντεο που ανέβηκαν στα social media.

Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά και ασπίδες σε βάρος ρεπόρτερ και δημοσιογράφων που έφεραν κάμερες στην πορεία μνήμης για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στα Εξάρχεια.

Η επίθεση σημειώθηκε στην οδό Μεσολογγίου λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ. Σε ένα από τα βίντεο που αναρτήθηκαν άνδρας των ΜΑΤ χτυπάει με την ασπίδα του φωτορεπόρτερ που του λέει: «Έλα ρε, ήρεμα!», Στη συνέχεια ακολουθεί ένταση, καθώς η διμοιρία των ΜΑΤ απωθεί τους φωτορεπόρτερ και τους ψεκάζει. «Εσύ ρε τι κάνεις;», λέει φωτορεπόρτερ προς έναν άνδρα των ΜΑΤ, με τον τελευταίο να του κάνει προκλητική χειρονομία.

Στο παρακάτω βίντεο οι άνδρες των ΜΑΤ έχουν κυκλώσει έναν φωτορεπόρτερ και ένας από αυτούς τον κλωτσάει. «Τι κάνετε;», φωνάζουν την ώρα που ένας από αυτούς τους ψεκάζει. «Τι κάνεις; Πάτε καλά; Τι με σπρώχνεις; Είμαστε νόμιμοι. Τι εντολές έχετε; Δεν πήγε να περάσει κανένας και τον χτυπήσατε», ακούγεται να λέει μια γυναίκα φωτορεπόρτερ. «Ποιος σας έδωσε αυτές τις εντολές να χτυπάτε ανθρώπους με κάμερες!», συνεχίζει να λέει η γυναίκα.

Στη συνέχεια του βίντεο ο φωτορεπόρτερ που δέχθηκε επίθεση δείχνει σε ένα ΜΑΤατζή την ταυτότητά του και φωνάζει: «Αλητεία! Τη μαγκιά στο σπίτι σου! Αυτή την ταυτότητα μου την ρίχνεις κάτω!». Τότε ένας άλλος ΜΑΤατζής με έντονο ύφος τον πλησιάζει απειλητικά και του λέει: «Τι είπες; Τι είπες;», με τους ψυχραιμότερους να τον απομακρύνουν.