Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια μετά τις πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έκαψαν κάδους και έσπασαν βιτρίνες (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια μετά τις πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έκαψαν κάδους και έσπασαν βιτρίνες (vid)
Επεισόδια μετά τις πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Έκαψαν κάδους, έσπασαν βιτρίνες ενώ η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη χημικών.

Πορείες για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγόροπουλου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την χώρα, ωστόσο επεισόδια σημειώθηκαν στην Θεσσαλονίκη και στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στα Εξάρχεια στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Reader.gr, διαδηλωτές έχουν βάλει φωτιές σε αρκετούς κάδους στα Εξάρχεια, ενώ σε κάθε στενό της περιοχής επικρατεί ένταση και συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις.

Όπως αναφέρεται, διαδηλωτές επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ σε δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες «απάντησαν» με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης κάνοντας την κατάσταση στην περιοχή αποπνικτική.

Ένταση στην Θεσσαλονίκη

Επεισόδια εκτυλίχθηκαν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το GRTimes.gr, ομάδα αντιεξουσιαστών μετά το πέρας της πορείας επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ προς τις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. στην οδό Υπουργού Φιλίππου Δραγούμη ενώ αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων.

Σε περισσότερες από δέκα προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.