Έχει την πιο σπάνια πάθηση: Φτερνίζεται 12.000 φορές την ημέρα (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Έχει την πιο σπάνια πάθηση: Φτερνίζεται 12.000 φορές την ημέρα (vid)
Από μια σπάνια πάθηση ταλαιπωρείται μια νεαρή κοπέλα, η οποία όταν ξεκινήσει να φτερνίζεται δεν σταματάει ποτέ.

Το φτέρνισμα είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους, είτε επειδή ταλαιπωρούνται από κάποιο κρυολόγημα, είτε λόγω κάποιας αλλεργίας, είτε επειδή απλώς κάτι μπορεί να έχει ερεθίσει τη μύτη.

Ωστόσο, τα πράγματα για την Katelyn Thornley δεν είναι τόσο απλά. Η νεαρή κοπέλα από το Τέξας των ΗΠΑ, όταν αρχίζει να φτερνίζεται δεν σταματάει ποτέ. Πρόκειται για μια σπάνια πάθηση που την ταλαιπωρεί και την κάνει να φτερνίζεται ακόμα και στον ύπνο της.

Το πρόβλημα της εμφανίστηκε όταν ήταν 12 ετών ενώ έβγαινε από μάθημα μουσικής στο σχολείο της. Αρχικά υπέθεσε ότι ήταν αλλεργική ή ότι η μύτη της ερεθίστηκε από κάτι και σκέφτηκε ότι σύντομα θα σταματούσε. Αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ.

Το πρόβλημα στη συνέχεια επιδεινώθηκε, λέγοντας ότι φτερνιζόταν 20 φορές το λεπτό, κάτι που μεταφράζεται σε 12.000 φορές την ημέρα. Το επόμενο διάστημα, τα φτερνίσματα άρχισαν να διαρκούν ακόμα και 15 λεπτά, που σημαίνει ότι η Katelyn μετά βίας ολοκλήρωνε πρόταση.

Μάλιστα, η κατάσταση έγινε τόσο ανυπόφορη γι αυτήν που σταμάτησε να πηγαίνει σχολείο. Οι γιατροί του νοσοκομείου του Τέξας που την εξέτασαν προσπάθησαν να κάνουν διάγνωση, αλλά μπερδεύτηκαν καθώς δεν είχαν ξανασυναντήσει τέτοια περίπτωση. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει 8 χρόνια από τότε που της παρουσιάστηκε η πάθηση, ακόμα δεν έχει λάβει κάποια διάγνωση για το πρόβλημά της.