Χαμός στα Εξάρχεια: Κόλλησαν χαρτιά εκκένωσης σε πολυκατοικίες, προειδοποιώντας για πρόστιμο

Επιμέλεια: Newsroom
Χαμός στα Εξάρχεια: Κόλλησαν χαρτιά εκκένωσης σε πολυκατοικίες, προειδοποιώντας για πρόστιμο
Αναστάτωση επικράτησε στα Εξάρχεια έπειτα από χαρτιά εκκένωσης που κολλήθηκαν το πρωί της Τρίτης (5/12) σε πολυκατοικίες.

Μια fake ανακοίνωση προκάλεσε αναστάτωση στην περιοχή των Εξαρχείων το πρωί της Τρίτης (5/12). Η ανακοίνωση προειδοποιεί όσους μένουν σε διαμερίσματα της περιοχής να τα εκκενώσουν άμεσα για λόγους δημόσιας υγείας, καθώς έχουν εμφανιστεί κοριοί.

Η ανακοίνωση που είναι γραμμένη στα αγγλικά και αποτελεί ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την προφύλαξη της υγείας των μόνιμων κατοίκων της περιοχής. Μάλιστα, στα χαρτιά που έχουν τοιχοκολληθεί σε εισόδους πολυκατοικιών των Εξαρχείων, υπάρχει επίσης το λογότυπο του δήμου Αθηναίων και του υπουργείου Υγείας.

Στην συνέχεια γίνεται αναφορά σε «νομοθεσία» σύμφωνα με την οποία οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων έχουν ενημερωθεί ότι πρέπει να σταματήσουν να νοικιάζουν τα διαμερίσματα τους στην συγκεκριμένη περιοχή, ενώ σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν τονίζεται ότι προβλέπεται πρόστιμο έως 500 ευρώ για τους ιδιοκτήτες αλλά και για τους ενοικιαστές.

Τόσο ο δήμος Αθηναίων όσο και το υπουργείο Υγείας διέψευσαν ότι έχουν σχέση με αυτή την ανακοίνωση. Μάλιστα, λίγο αργότερα υπήρξε αντίδραση από το υπουργείο Υγείας με σχετική ανακοίνωση.

Αυτή αναφέρει: «Ψευδής ανακοίνωση σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει τους πολίτες ότι, η ανακοίνωση που έχει θυροκολληθεί σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων και αναφέρει ότι, θα πρέπει οι ένοικοι να εκκενώσουν άμεσα την πολυκατοικία για λόγους δημόσιας υγείας, ειδάλλως θα έχουν πρόστιμο ύψους 500 ευρώ, είναι απολύτως ψευδής.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως τις αστυνομικές αρχές, ώστε να πράξουν τα δέοντα. Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί θεσμικό καθήκον της Πολιτείας και δεν επιτρέπεται κανένας να τρομοκρατεί και να παραπληροφορεί τους πολίτες, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, τις επίσημες αρχές».